Nyhet

logo
VeganHållbart valEtisk
Arniston Bay Sauvignon Blanc

Årgång:

2023

Arniston Bay Sauvignon Blanc

Sydafrika


97,00 kr

Systembolaget nr:

213901

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Säljstart 1 mars 2024! Fruktig, ungdomlig och mycket frisk sauvignon blanc med inslag av krusbär, gröna äpplen, svartvinbärsblad och citrus.

Produktion

Druvorna kommer från syd orienterade vingårdar nära kusten som kyls ned av atlantiska oceanen. Druvorna skördas för hand under tidig morgon, Ibland även under natten för att få en frisk och fräsch must. Druvorna krossades och täcktes sedan av koldioxid. Druvorna fick sedan vila tolv timmar tillsammans med druvskalen innan jäsning.

Passar till

Lättare vegetariska rätter som en härlig halloumisallad eller till rätter av fisk och skaldjur. Passar även till syrliga getostar.

Label: SkaldjurFiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Arniston Bay Sauvignon Blanc Fairtrade är buteljerad i en pappersflaska - Frugal Pac - som fungerar som en bag-in-box men ser ut som en flaska. Med andra ord ett mycket miljövänligt val som reducerar CO2 avtrycket vid bland annat transport med 84% jämfört med en sedvanlig importerad flaska. Vid sidan om Fairtrade certifiering som är en garanti för att producenten tar socialt ansvar är producenten även bidragsgivare till SANCCOB - som räddar sjöfåglar och i detta fall specifikt den Sydafrikanska pingvinen.

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

13,5 %

Systembolaget nr

213901

Volym

0,75 l

Varumärke

AdVini

Förslutning

Skruvkork i metall

Region

South Africa - Western Cape - Coastal Region

Sockerhalt

2,37 g/liter

Druva

Sauvignon Blanc