Glöet 75.

Glubbel är festligt och gott att bjuda på som det är, men går faktiskt att använda till så mycket mer när vi pratar om drinkar. Ett bevis är denna Glöet 75 - komponerad av duon bakom populära Instagram-kontot Cocktail Detour.

Glöet 75
Glöet Gold Sparkling Glögg

Glöet Gold Sparkling Glögg

Spanien

Systembolaget nr:

5841301

105,00 kr


Koskenkorva Ginger

Koskenkorva Ginger

Finland

Systembolaget nr:

8250102

172,00 kr


logo

1

logo

0 h 5 min

Glögg har en självklar plats på de flesta glöggmingel under vintern, både med och utan alkohol så att både stora och små kan vara med. Och visst är det mysigt med den varma glöggkoppen som man toppar med russin och skållad mandel - men ibland kanske man vill bjuda på något annorlunda?

Joakim och Mattias har i fem-sex år blandat drinkar på semiprofessionell nivå och ligger bakom Instagramkontot Cocktail Detour. Där bjuder de på inspiration, recept och möten med spännande personer inom branschen, bland annat.

Drink med Glöet Gold Sparkling

När de först testade 2022 års glubbelnyhet, Glöet Gold Sparkling & Spices, började de direkt fundera över hur de kunde använda drycken i en cocktail. Tack vare att Glöet Gold har både lägre sockerhalt och lägre alkoholhalt än många andra sorters glögg var potentialen stor för den som ingrediens i en god juldrink.

Efter en del testning av olika spritsorter tog de beslutet att hålla sig till det simpla - intensifiera ingefäran genom att blanda glöggen med Koskenkorva Ingefära. De garnerar cocktailen med bitar av kanderad ingefära och lite färsk lime. Den sistnämnda kan med fördel pressas i cocktailen för adderad syra, den förstnämnda kan ätas till som ett snacks med söt hetta.

Glöet 75:

Ingredienser

  • 2 cl Koskenkorva Ingefära

  • 12 cl Glöet Gold Sparkling & Spices

  • kanderad ingefära och färsk lime för garnering

Gör så här

    1. Använd gärna ett högt tulpanformat glas för mousserande vin. Börja med att mäta upp ingefärsvodkan och häll direkt i glaset.

    2. Toppa upp med Glöet Gold Sparkling (glöm inte att försiktigt vända flaskan ett par gånger innan öppning, för maximal snöglobseffekt).

    3. Addera eventuellt några kuber färsk is och garnera med ingefära och lime på cocktailpinne.

Att använda i drinken:

Glöet Gold Sparkling Glögg

105,00 kr


Glöet Gold Sparkling & Spices har en vacker gul färg där gyllene flingor svävar omkring i glaset. Doften är intensiv med inslag av apelsin och citron som samsas på bästa sätt med tonerna av saffran, kardemumma och kryddnejlika. Smaken är fruktig och kryddig.

Koskenkorva Ginger

172,00 kr


Koskenkorva Ginger har en krispig doft med inslag av frisk ingefära och toner av citrus. Smaken är söt men fräsch med en stark kryddig ton av ingefära. Lätt och friskt brännande eftersmak som bärs upp av den goda ingefäran. Lika god shot och drinkingrediens.

Recept: Cocktail Detour

Glöet Sparkling Glögg

Glöet


Glöet var först ut i världen med att erbjuda en färdigblandad dryck som består av glögg och mousserande vin.

Läs mer »