Duon bakom Glöet svarar på 5 frågor om "glubbel".
Varför blanda glögg och bubbel och vad sjuttsiken äter man till? Vi har ställt fem frågor om "glubbel" till duon bakom succén Glöet: Anette och Juha-Matti Raunio.
Läs mer »Glubbel är festligt och gott att bjuda på som det är, men går faktiskt att använda till så mycket mer när vi pratar om drinkar. Ett bevis är denna Glöet 75 - komponerad av duon bakom populära Instagram-kontot Cocktail Detour.
Glögg har en självklar plats på de flesta glöggmingel under vintern, både med och utan alkohol så att både stora och små kan vara med. Och visst är det mysigt med den varma glöggkoppen som man toppar med russin och skållad mandel - men ibland kanske man vill bjuda på något annorlunda?
Joakim och Mattias har i fem-sex år blandat drinkar på semiprofessionell nivå och ligger bakom Instagramkontot Cocktail Detour. Där bjuder de på inspiration, recept och möten med spännande personer inom branschen, bland annat.
När de först testade 2022 års glubbelnyhet, Glöet Gold Sparkling & Spices, började de direkt fundera över hur de kunde använda drycken i en cocktail. Tack vare att Glöet Gold har både lägre sockerhalt och lägre alkoholhalt än många andra sorters glögg var potentialen stor för den som ingrediens i en god juldrink.
Efter en del testning av olika spritsorter tog de beslutet att hålla sig till det simpla - intensifiera ingefäran genom att blanda glöggen med Koskenkorva Ingefära. De garnerar cocktailen med bitar av kanderad ingefära och lite färsk lime. Den sistnämnda kan med fördel pressas i cocktailen för adderad syra, den förstnämnda kan ätas till som ett snacks med söt hetta.
2 cl Koskenkorva Ingefära
12 cl Glöet Gold Sparkling & Spices
kanderad ingefära och färsk lime för garnering
Använd gärna ett högt tulpanformat glas för mousserande vin. Börja med att mäta upp ingefärsvodkan och häll direkt i glaset.
Toppa upp med Glöet Gold Sparkling (glöm inte att försiktigt vända flaskan ett par gånger innan öppning, för maximal snöglobseffekt).
Addera eventuellt några kuber färsk is och garnera med ingefära och lime på cocktailpinne.
105,00 kr
Glöet Gold Sparkling & Spices har en vacker gul färg där gyllene flingor svävar omkring i glaset. Doften är intensiv med inslag av apelsin och citron som samsas på bästa sätt med tonerna av saffran, kardemumma och kryddnejlika. Smaken är fruktig och kryddig.
172,00 kr
Koskenkorva Ginger har en krispig doft med inslag av frisk ingefära och toner av citrus. Smaken är söt men fräsch med en stark kryddig ton av ingefära. Lätt och friskt brännande eftersmak som bärs upp av den goda ingefäran. Lika god shot och drinkingrediens.
Recept: Cocktail Detour
Varför blanda glögg och bubbel och vad sjuttsiken äter man till? Vi har ställt fem frågor om "glubbel" till duon bakom succén Glöet: Anette och Juha-Matti Raunio.
Läs mer »Den klassiska kryddade glöggen har länge fått värma oss som den är, på sin höjd blandad med russin och mandlar. Men fler och fler upptäcker det kryddade vinets potential i drinkar och cocktails! Här har vi samlat festliga exempel på glöggdrinkar.
Läs mer »Glöet Gold är glubblet med glöggens varma kryddor i kombination med det mousserande vinets svalkande bubblor - och en gyllene touch för festen.
Läs mer »