Glubbel.
Har du testat det senaste inom glöggtrenden? Glubbel är den nya drinken som förgyller julmyset.
Julen är en tid då vi umgås och träffar personer i vår närhet lite mer än vanligt. Att tillsammans tända ett nytt adventsljus medan vi smuttar på den varma glöggen är sedan länge en tradition i många hushåll. Men, ibland kan det vara värt att rucka på traditionerna för att ge plats för nya. Glubbel är en trend som tagit landet med storm. Så vad innebär ordet glubbel? Jo, det är ett nytt sätt att servera glöggen på genom att blanda den med ett mousserande vin. Då får man en uppfriskande drink med en ljuv ton av glöggens julkryddor. Servera gästerna ett glas glubbel och förvandla adventsmyset till ett adventsmingel!
Glubbel
Ingredienser
Blossa Starkvinsglögg Vit
Pata Negra Cava Brut
1 kanelstång
1 apelsinskiva
Gör så här
Häll upp 1/3 av ett vinglas med glögg.
Fyll upp med cava.
Om man vill kan man gärna dekorera med en kanelstång och en skiva apelsin.
Blossa Starkvinsglögg Vit
105,00 kr
Stor, frisk smak med inslag av kryddnejlika, pommerans och citrus. Perfekt till glubbel eller som den är, varm som kall.
Pata Negra Cava Brut
74,00 kr
Medelstor doft med inslag av gula äpplen, citron, örter och päron. Smaken är torr och härligt fruktig. Utmärkt till minglet eller till lättare fisk- och skaldjursrätter.
Det bästa mousserande vinet att göra glubbel på enligt oss.
Blossa Sparkling & Spices.
En fräsch och fruktig bubblande dryck där glöggkryddor förenas med mousserande vin. Smak av kanel, kardemumma, kryddnejlika och en frisk ton av citrus.
Läs mer »