Årets julsnapsar - tips på kryddat brännvin till julbordet.
Vi närmar oss återigen julens festligheter där snapsen är ett traditionsenligt inslag. Här får du tips på några fantastiska julsnapsar och vad de passar till för julmat.
Läs mer »Bartendern och drinkboksförfattaren Bella Porcile är känd för sina cocktails från skog och mark med egenplockade råvaror. Här bjuder hon på O.P. Vintertoddy.
Bella Porcelines O.P. Vintertoddy blandas med O.P. Andersons Orginal Aquavit. Den är lika lätt att förbereda i en termos som att värma direkt över öppen eld.
5 cl O.P. Anderson Original Aquavit
1,5 cl ingefära- och päronsockerlag
10 cl varm granskottstonic eller vanlig tonic
Lättvispad grädde
Nymald kanel
Stjärnanis
Ingefära- och päronsockerlag
1 dl vatten
1 dl socker
1 päron
Riven ingefära
1 krm salt
Värm upp socker och vatten i en kastrull.
Ta bort kärnhuset på päronet och hacka ner det i mindre bitar.
Riv ner ingefära.
Låt allt sjuda 30 min.
Sila av och tillsätt sedan salt. Låt kallna.
Häll i O.P. Anderson Original samt ingefära- och päronsockerlagen i ett glas, mugg eller kåsa.
Värm upp tonic och häll i glaset.
Skikta över lättvispad grädde på toppen.
Riv lite kanel över och dekorera med stjärnanis.
Servera gärna med nyrostade varma kastanjer.
299,00 kr
O.P. Anderson har en fyllig och balanserad kryddighet med tydlig smak av kummin och inslag av anis och fänkål. Kryddspriten är hantverksmässigt framställd på utvalda ekologiska råvaror och ekfatslagrad i åtta månader vilket ger en välbalanserad och mjuk smak.
Ett tips när man gör O.P. Vintertoddy är att ta med sig ett halvt paket grädde som skakas i paketet till krämig konsistens. Då behövs inga extra verktyg och grädden blir lätt att skikta över drinken.
Recept: Bella Porcile
Vi närmar oss återigen julens festligheter där snapsen är ett traditionsenligt inslag. Här får du tips på några fantastiska julsnapsar och vad de passar till för julmat.
Läs mer »Tillsammans med det franska calvadosdestilleriet Boulard lanseras nu den allra första akvaviten som lagrats på calvadosfat. Nya O.P. Anderson Aquavit Calvados Cask Finish kommer i 2 000 flaskor till Systembolaget 9 oktober.
Läs mer »Nu lanseras Boulard Grand Solage O.P. Anderson Aquavit Cask Finish - ett samarbete mellan Frankrikes mest berömda Calvadosproducent och Sveriges äldsta akvavit.
Läs mer »Punch är den engelska motsvarigheten till “bål” och innebär i stort sätt servering av dryck ur en skål. På kräftskivan blir det ett roligt och smakrikt inslag och i bartendern Tina Shines recept får svensk akvavit och lokala råvaror i säsong ta plats.
Läs mer »