Sazerac - drinkrecept signerat David Kringlund.

Sazerac är en klassisk cocktail med rötter i 1800-talets cocktailkultur.

Sazerac drink

Från början sägs det att det var Cognac som utgjorde basen men i det här receptet blandar David den på rågwhisky från USA. Karamelltonerna från rågwhiskyn tillsammans med smaker av lakrits och citron (en redan väletablerad kombo) gör detta till en riktigt fräsch cocktail där fruktighet och julkryddor från cocktailbitters adderar extra lager och en djup karaktär.

David Kringlund är en cocktailkreatör och inspiratör som arbetat med dryckeskultur och drinkar i över 15 år. I år vann han den prestigefyllda titeln "Improver of the bar industry" på Bartenders Choice Awards 2024 och tog emot priset av den svenska juryn på galan som i år hölls i Köpenhamn.

Följ gärna David på hans YouTube-kanal eller på Instagram @DavidKringlund för fler drinkrecept och hur man blandar dem.

Recept på Davids Sazerac:

Ingredienser

  • 5 cl Woodford Reserve Kentucky Straight Rye Whiskey

  • 2 cl absint eller pastis

  • 0,5 - 1 cl sockerlag

  • 3 droppar Angostura bitter

  • 3 droppar Paychauds

  • citronzest till garnering

Gör så här

    1. Använd ett rocksglas på ca 15 cl.

    2. Tillsätt is och absint eller pastis (anissprit).

    3. Rör övriga ingredienser kalla med is i ett rörglas.

    4. Häll ut is och anissprit från glaset och sila upp drinken utan is.

    5. Garnera med en citronzest.

Woodford Reserve Kentucky Straight Rye Whiskey

518,00 kr


Doften är intensiv och kryddig med tydliga toner av råg, samt inslag av svartpeppar, cassia bark samt en touch av marsipan, päron, äpplen och mandel. Smaken är intensiv med inslag råg, kryddpeppar, mint, melass och honung och passar utmärkt till en Manhattan.