Kolasås med smak av salmiak.

Vem gillar inte glass med kolasås? Det är ju himmelskt gott i sig men med en skvätt av likören Koskenkorva Salmiakki i får kolasåsen en underbar twist av saltlakrits och når nya höjder.

Kolasås med salmiak

Foto: Adobe Firefly/AI

Koskenkorva Salmiakki 30%

Koskenkorva Salmiakki 30%

Finland

Systembolaget nr:

8043802

182,00 kr


logo

8

logo

0 h 10 min

Desserter

Kolasås med salmiak:

Ingredienser

  • 2 dl socker

  • 100 g smör

  • 2 dl grädde

  • 1-2 msk Koskenkorva Salmiakki (du kan justera enligt smak)

Gör så här

    1. Häll sockret i en kastrull och låt det smälta på medelvärme medan du rör om ibland. När sockret börjar smälta, sänk värmen och rör kontinuerligt så att det inte bränns.

    2. När sockret har fått en konjaksliknande färg, lägg i smöret i små bitar och blanda med en sked tills det är slätt.

    3. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt gradvis grädden medan du rör om. Om du tillsätter grädden för snabbt kan såsen skära sig. Om det händer kan du åtgärda det genom att värma den försiktigt på låg värme och röra om.

    4. Blanda i Koskenkorva Salmiakki. Du kan börja med lite och öka mängden om du vill ha mer salmiaksmak i såsen.

    5. Serveras förslagsvis med en god vaniljglass och browniebitar.

Koskenkorva Salmiakki 30%

182,00 kr


Koskenkorva Salmiakki har en väldigt tydlig smak av salmiakki lakrits -såsom lakrits ska smaka!