Dopff var först med att producera Crémant d’Alsace och även först med att buteljera sina viner på de avlånga ”flûte”-flaskor som idag enligt lag pryder samtliga av regionens viner.
Få firmor kan skryta om både ett så anrikt förflutet och så många ikoniska innovationer som Dopff au Moulin. På många sätt kan man påstå att hela Alsace idag bär Dopffs prägel eftersom de var först med att producera Crémant d’Alsace och även först med att buteljera sina viner på de avlånga ”flûte”-flaskor som idag enligt lag pryder samtliga av regionens viner.
Deras storlek och svåröverträffade långa erfarenhet (13 generationer) gör att de har tillgång till många av områdets bästa Grand Cru-lägen, inte minst Schoenenbourg där de själva äger 15 hektar sedan många generationer tillbaka.
Dopff au Moulin har länge varit en folkkär producent i Sverige, inte minst sedan Cuvée Julien Brut lanserades på bolaget på 90-talet och är än idag ett av de mest uppskattade mousserande vinerna på Systembolagets hyllor.
Majoriteten av producentens produktion är dock stilla viner, på regionens traditionella druvor; Riesling, Pinot Gris & Pinot blanc m.m. Dopff au Moulins viner görs alltid i en helt torr stil till skillnad från många andra hus i Alsace.
Besök gärna deras hemsida dopff-au-moulin.fr >
Är du förtjust i bubbel men tycker att champange är lite väl extravagant för vardagslyxen bör du definitivt testa en crémant istället. Här kan du läsa mer om crémant och hur den skiljer sig från champangen.
Läs merFörutom de goda vinerna och det vackra vädret erbjuder Alsace mycket njutning både för Gourmeten och Gourmanden.
Läs mer