Västerbottensflarn med vispad smetana.
Västerbottensflarn, så enkelt att göra och rätt svåra att misslyckas med. Allt du behöver är ju ost. Ja och något riktigt gott att toppa dom med.
Läs mer »Det är inte ens alla köttätare som gillar sill - så varför inte testa en vegansk "sill" istället? Denna har Linnéa gjort med aubergine och morötter.
Den här ”sillen” är en perfekt grund att utgå ifrån. Riktigt god att äta precis som den är. Men du kan också använda den till en krämigare sill med majonnäs, crème fraîche, dill, citron och kaviar. Eller varför inte en senapssill?
Anpassa ingredienserna efter om de behöver vara mjölkfria, veganska eller vegetariska.
250 g aubergine
2 mindre morötter
1 dl ättika
2 dl strösocker
3 dl vatten
ca 10 kryddpepparkorn
5 lagerblad
1 liten rödlök
Dela auberginen i mindre bitar. Skala och slanta morötterna tunt.
Lägg auberginen i lite vatten i en kastrull och låt koka i någon minut, precis så den mjuknar. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
Blanda vatten, socker och ättika i en kastrull och låt allt koka upp, rör så att sockret löses upp.
Skiva löken fint.
Varva aubergine, morötter, kryddpeppar och lök i en glasburk. Slå över lagen. Låt stå i kylskåpet, minst ett dygn.
229,00 kr
En klassiker där inslagen av cognac och sherry lyfter smakerna i det varma på julbordet och även gör snapsen till en fin smakkompis till lagrade ostar.
159,00 kr
Herrgårds Julsnaps är baserad på den sherryfatslagrade och whiskyspetsade Herrgårds Aquavit. Sin julkryddiga fruktighet har den fått från extrakt på skal av färska apelsiner, nejlikor, ingefära och kardemumma. Produkten är gjord på ekologiska apelsiner för att undvika de bekämpningsmedel som används vid konventionell citrusodling.
Recept: Linnéa Seidel
Västerbottensflarn, så enkelt att göra och rätt svåra att misslyckas med. Allt du behöver är ju ost. Ja och något riktigt gott att toppa dom med.
Läs mer »Gubbröran har en given plats på julbordet och här serveras den färdig att äta på en skiva kavring, dekorerad med färsk dill. Perfekt att servera med ett glas gott vitt vin!
Läs mer »Saftiga och kryddiga revbenspjäll är en favorit på julbordet för många, så även för Linnéa. Här har hon satt sin egen prägel på sin pappas klassiska recept.
Läs mer »Mandelmusslor. En riktig klassiker till de stora kafferepen förr i tiden. Men den hänger med in på 2000-talet också. Då kanske främst som en del av dessertbordet på jul.
Läs mer »Här produceras svenska snapsklassiker som Gammal Norrlands Akvavit, Bäska Droppar och, inte minst, flaggskeppet O.P. Anderson.
Läs mer »