Vegansk inlagd sill med aubergine.

Det är inte ens alla köttätare som gillar sill - så varför inte testa en vegansk "sill" istället? Denna har Linnéa gjort med aubergine och morötter.

Inlagd vegansk sill med aubergine och morötter
O.P. Anderson Julaquavit

O.P. Anderson Julaquavit

Sverige

Systembolaget nr:

4007102

219,00 kr


logo

1

logo

0 h 30 min

Den här ”sillen” är en perfekt grund att utgå ifrån. Riktigt god att äta precis som den är. Men du kan också använda den till en krämigare sill med majonnäs, crème fraîche, dill, citron och kaviar. Eller varför inte en senapssill?

Anpassa ingredienserna efter om de behöver vara mjölkfria, veganska eller vegetariska.

Vegansk sill med aubergine:

Ingredienser

  • 250 g aubergine

  • 2 mindre morötter

  • 1 dl ättika

  • 2 dl strösocker

  • 3 dl vatten

  • ca 10 kryddpepparkorn

  • 5 lagerblad

  • 1 liten rödlök

Gör så här

    1. Dela auberginen i mindre bitar. Skala och slanta morötterna tunt.

    2. Lägg auberginen i lite vatten i en kastrull och låt koka i någon minut, precis så den mjuknar. Häll av vattnet och ställ åt sidan.

    3. Blanda vatten, socker och ättika i en kastrull och låt allt koka upp, rör så att sockret löses upp.

    4. Skiva löken fint.

    5. Varva aubergine, morötter, kryddpeppar och lök i en glasburk. Slå över lagen. Låt stå i kylskåpet, minst ett dygn.

Nubbe till sillen:

O.P. Anderson Julaquavit

219,00 kr


En klassiker där inslagen av cognac och sherry lyfter smakerna i det varma på julbordet och även gör snapsen till en fin smakkompis till lagrade ostar.

Herrgårds Julsnaps

150,00 kr


Herrgårds Julsnaps är baserad på den sherryfatslagrade och whiskyspetsade Herrgårds Aquavit. Sin julkryddiga fruktighet har den fått från extrakt på skal av färska apelsiner, nejlikor, ingefära och kardemumma. Produkten är gjord på ekologiska apelsiner för att undvika de bekämpningsmedel som används vid konventionell citrusodling.

Recept: Linnéa Seidel