Årets sill 2022.

Sedan 2007 har kocken och krögaren Fredrik Eriksson på Långbro Värdshus och Restaurang Nationalmuseum skapat årets sill. Årets sill är smaksatt med fläder, citron och dill samt O.P. Anderson Björk.

Årets sill 2022 med O.P. Anderson Björk, knäckebröd och potatis
logo

4-6

logo

0 h 30 min

Inläggning av sill:

Ingredienser

  • 6 filéer urvattnad sill

  • 2 dl strösocker

  • 1 dl ättika (12%)

  • 1,5 dl vatten

  • 8 st kryddpepparkorn

  • 1 st lagerblad

  • ½ skivad rödlök

Gör så här

    1. Koka upp alla ingredienser utom sillen och låt svalna.

    2. Slå lagen över sillfiléerna och låt stå täckt i 2–3 dagar.

    3. Häll av lagen men spara en deciliter till smaksättningen.

    4. Skär sillen i fina bitar, cirka 1,5 cm.

Fläder-, citron- & dillsill:

Ingredienser

  • 1 dl av lagen från inläggningen av sillen

  • 1 dl koncentrerad flädersaft

  • 2 msk O.P. Anderson Björk

  • 1/2 citron

  • 1 knippe dill

  • 1 finhackad schalottenlök

  • 1 liten finhackad rödlök

  • 5 cm purjolök, finstrimlad

Gör så här

    1. Blanda lagen, saften och O.P Anderson Björk.

    2. Slå lagen över sillbitarna och låt stå ett dygn.

    3. Vid servering, vänd ner löken, dillen, saften från en halv citron samt finrivet citronskal.

    4. Servera sillen med vackra dillvippor, gräddfil, nykokt potatis och givetvis knäckebröd.

O.P. Anderson Björk

249,00 kr


O.P. Anderson Björk har en kryddig och frisk karaktär med toner av björksav och björkknopp, citronzest samt den klassiska O.P.-kryddningen kummin, anis och fänkål.

Bord fyllt med lax, ryggbiff, tårta, räksnittar och lerpottasill

Midsommarmat 2022.


I sommar är det klassiska smaker som gäller. Linnéa har tagit fram en härlig meny med lerpottasill, räksnittar, laxsida och grillad ryggbiff. Och som pricken över i - midsommartårtan med vit choklad, grädde och jordgubbar.

Läs mer »