Årets sill 2022.
Sedan 2007 har kocken och krögaren Fredrik Eriksson på Långbro Värdshus och Restaurang Nationalmuseum skapat årets sill. Årets sill är smaksatt med fläder, citron och dill samt O.P. Anderson Björk.
Inläggning av sill:
Ingredienser
6 filéer urvattnad sill
2 dl strösocker
1 dl ättika (12%)
1,5 dl vatten
8 st kryddpepparkorn
1 st lagerblad
½ skivad rödlök
Gör så här
Koka upp alla ingredienser utom sillen och låt svalna.
Slå lagen över sillfiléerna och låt stå täckt i 2–3 dagar.
Häll av lagen men spara en deciliter till smaksättningen.
Skär sillen i fina bitar, cirka 1,5 cm.
Fläder-, citron- & dillsill:
Ingredienser
1 dl av lagen från inläggningen av sillen
1 dl koncentrerad flädersaft
2 msk O.P. Anderson Björk
1/2 citron
1 knippe dill
1 finhackad schalottenlök
1 liten finhackad rödlök
5 cm purjolök, finstrimlad
Gör så här
Blanda lagen, saften och O.P Anderson Björk.
Slå lagen över sillbitarna och låt stå ett dygn.
Vid servering, vänd ner löken, dillen, saften från en halv citron samt finrivet citronskal.
Servera sillen med vackra dillvippor, gräddfil, nykokt potatis och givetvis knäckebröd.
O.P. Anderson Björk
249,00 kr
O.P. Anderson Björk har en kryddig och frisk karaktär med toner av björksav och björkknopp, citronzest samt den klassiska O.P.-kryddningen kummin, anis och fänkål.
Snaps till midsommarmat - både klassisk och vegansk.
Snapsvisor till midsommar.
Midsommarmat 2022.
I sommar är det klassiska smaker som gäller. Linnéa har tagit fram en härlig meny med lerpottasill, räksnittar, laxsida och grillad ryggbiff. Och som pricken över i - midsommartårtan med vit choklad, grädde och jordgubbar.
Läs mer »