Årets sill med fläder, citron, dill och O.P. Anderson Björk.
Fredrik Eriksson som driver Långbro Värdshus och Restaurang Nationalmuseum har sedan 2007 skapat årets sill som i år är smaksatt med fläder, citron, dill och O.P. Anderson Björk.
Läs mer »Sedan 2007 har kocken och krögaren Fredrik Eriksson på Långbro Värdshus och Restaurang Nationalmuseum skapat årets sill. Årets sill är smaksatt med fläder, citron och dill samt O.P. Anderson Björk.
6 filéer urvattnad sill
2 dl strösocker
1 dl ättika (12%)
1,5 dl vatten
8 st kryddpepparkorn
1 st lagerblad
½ skivad rödlök
Koka upp alla ingredienser utom sillen och låt svalna.
Slå lagen över sillfiléerna och låt stå täckt i 2–3 dagar.
Häll av lagen men spara en deciliter till smaksättningen.
Skär sillen i fina bitar, cirka 1,5 cm.
1 dl av lagen från inläggningen av sillen
1 dl koncentrerad flädersaft
2 msk O.P. Anderson Björk
1/2 citron
1 knippe dill
1 finhackad schalottenlök
1 liten finhackad rödlök
5 cm purjolök, finstrimlad
Blanda lagen, saften och O.P Anderson Björk.
Slå lagen över sillbitarna och låt stå ett dygn.
Vid servering, vänd ner löken, dillen, saften från en halv citron samt finrivet citronskal.
Servera sillen med vackra dillvippor, gräddfil, nykokt potatis och givetvis knäckebröd.
265,00 kr
O.P. Anderson Björk har en kryddig och frisk karaktär med toner av björksav och björkknopp, citronzest samt den klassiska O.P.-kryddningen kummin, anis och fänkål.
Recept: Fredrik Eriksson
Fredrik Eriksson som driver Långbro Värdshus och Restaurang Nationalmuseum har sedan 2007 skapat årets sill som i år är smaksatt med fläder, citron, dill och O.P. Anderson Björk.
Läs mer »Kryddmästare Jonas Odland ger rekommendationer på snaps till rätter på det klassiska midsommarbordet men även till bordet med vegansk mat.
Läs mer »Snapsvisan - en trevlig tradition och unik visskatt vi gärna vill föra vidare! Här hittar du ett sånghäfte med traditionella snapsvisor som hör hemma på midsommar.
Läs mer »I sommar är det klassiska smaker som gäller. Linnéa har tagit fram en härlig meny med lerpottasill, räksnittar, laxsida och grillad ryggbiff. Och som pricken över i - midsommartårtan med vit choklad, grädde och jordgubbar.
Läs mer »Här produceras svenska snapsklassiker som Gammal Norrlands Akvavit, Bäska Droppar och, inte minst, flaggskeppet O.P. Anderson.
Läs mer »