Bakad brie med timjan, vitlök och honungspistage.
Ugnsbakad brietårta med läckra tillbehör som förhöjer smakerna - kan det bli bättre?
Läs mer »Den här italienska dippsåsen har en lång historia och ska traditionellt ätas på samma sätt som en fondue.
Danger Österlin
Sydafrika
Systembolaget nr:
2445
92,00 kr
Bagna Càuda är en rätt som kommer från Piemonte i Italien och har funnits sedan 1500-talet. Traditionellt ska den ätas varm, likt en fondue, men här serverar vi den ljummen mer som en dipp.
1 hel vitlök
2 dl mjölk
1 dl grädde
6 cm gårdagens baguette utan kant
1 liten burk sardeller
1/2 citron
1 dl olivolja
Skala alla klyftor på vitlöken. Sjud vitlöksklyftorna i 1 dl mjölk och 1 dl vatten i 20 min. Häll av vätskan.
Sjud vitlöken en andra gång i 1dl grädde och 1 dl mjölk, nu i 10 min! Detta kommer ge såsen en mildare vitlökssmak.
Tärna 6 cm gammal baguette, lägg i kastrullen och sjud i 10 min till.
Mixa innehållet i kastrullen med en stavmixer med 1 liten burk sardeller, ca 10 st sardeller.
Häll i juicen av en halv citron samt 1 dl olivolja av god kvalitet. Låt svalna. Servera med grönsaksstavar, dippa i såsen.
79,00 kr
CHILL OUT Shiraz California har en stor, varm och fruktig doft med inslag av blåbär och körsbär. Fyllig och relativt mjuk smak med koncentrerad frukt där man finner inslag av körsbär, blåbär, björnbär och ek.
79,00 kr
Skapat för alla tillfällen där ett vitt vin är att föredra. Till mat med asiatisk kryddning eller till fisk och fågel som gärna grillats över öppen eld passar vinet utmärkt.
85,00 kr
En malbec är också en god kompanjon till den här rätten. Vinet har en doft av solmogna mörka plommon, viol och kryddor. Vinet är medelfylligt och fruktigt med inslag av mörka frukter och lakrits.
92,00 kr
En härlig cab från Sydafrika med mjuk och fruktig smak. Här finns trevliga toner av svarta vinbär, plommon, viol, mörk choklad och fat. Passar utmärkt till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter.
89,00 kr
Vinet har en trevlig och fruktig doft med inslag av mörka frukter, kryddor, choklad, vanilj och mörka plommon. Smaken medelfyllig med angenäma toner av mörka frukter, blå plommon, kryddor, vanilj och charkuterier.
Recept: Danger Österlin
Ugnsbakad brietårta med läckra tillbehör som förhöjer smakerna - kan det bli bättre?
Läs mer »De flesta vindrickare har nog smakat eller åtminstone sett CHILL OUT:s boxar på Systembolagets hyllor. Men hur blev detta avslappnade varumärke så populärt i Sverige? Vi har pratat med varumärkesägaren Anna Bastin Löwgren som reder ut.
Läs mer »CHILL OUT firar 20 år i Sverige och ser bättre ut än någonsin! Den nya designen kommer ut på hyllan under sena juli och augusti 2022 - här får du en exklusiv förhandstitt!
Läs mer »Att vinet är ekologiskt är förstås viktigt, men visste du att en bag-in-box har 90 % lägre klimatavtryck än glasflaskor? Tänk lätt och återvinningsbart.
Läs mer »