Brownie med Benchmark no. 8 whiskeyglass.

Till brownien är det supergott med whiskeyglass. Om du har bråttom kan du ta färdig vaniljglass och smaksätta den med Benchmark no. 8 whiskey, det blir också fantastiskt gott.

Brownie med Benchmark no. 8 whiskeyglass
logo

4

Till brownien är det supergott med whiskeyglass. Om du har bråttom kan du ta färdig vaniljglass och smaksätta den med Benchmark no. 8 whiskey, det blir också fantastiskt gott.

Brownies, 16 bitar

Ingredienser

  • 125 + 100 g mörk choklad (ca 70 %)

  • 100 g smör, mjukt

  • 3 dl strösocker

  • 2 ägg

  • 2 msk kakao

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 1 1/2 dl vetemjöl

Gör så här

    1. Sätt ugnen på 175°.

    2. Smält 125 g choklad på låg effekt i mikron.

    3. Rör ihop smör och socker.

    4. Vispa upp äggen i en separat bunke. Arbeta in de uppvispade äggen lite i taget och sedan den smälta chokladen.

    5. Blanda kakao, vaniljsocker och mjöl och sikta ner i smeten. Hacka chokladen grovt och blanda ner i chokladsmeten.

    6. Lägg ett bakplåtspapper i en fyrkantig form, 24x24 cm. Häll i smeten.

    7. Grädda 25–30 minuter. Låt kakan kallna och skär upp den i bitar.

Benchmark no. 8 whiskeyglass

Ingredienser

  • 1/2 vaniljstång

  • 2 dl mjölk

  • 1 1/2 dl vispgrädde

  • 3 äggulor

  • 1 dl råsocker

  • 2 msk Benchmark no. 8 whiskey

Gör så här

    1. Snitta upp och skrapa ur vaniljstången. Koka upp mjölk, grädde och vaniljstång med frön i en kastrull.

    2. Vispa äggulor med råsocker fluffigt. Häll den varma gräddmjölken över gulorna i en jämn stråle, vispa undertiden och häll tillbaka allt i kastrullen. Sjud blandningen till 85° eller tills den börjar tjockna under kraftigvispning. Ta av från värmen, det får inte koka.

    3. Häll upp massan i en bunke och kyl ner, gärna över natten för bästa resultat.

    4. Sila av, tillsätt whiskey och kör i glassmaskin. Ställ in glassen i frysen minst 1–2 timmar.

    5. Skär upp kakan och lägg på tallrikar. Lägg på en kula av whiskeyglassen och strö över mandlarna.

Saltrostade mandlar

Ingredienser

  • 100 g skalad mandel

  • olja att steka i

  • salt

  • ev hickory liquid smoke

Gör så här

    1. Rosta 100 g skalad mandel i 2 krm olja i stekpanna.

    2. Salta lätt och tillsätt ev ett par droppar hickory liquid smoke.

Benchmark no. 8 whiskey

269,00 kr


En fyllig whiskey med tydlig karaktär av rostade ekfat. Smaken bjuder på nyanser av apelsin, mörk choklad och torkad frukt, balanserat med toner av cederträ, mjuk vanilj och rostade pekannötter.