Crostini med karamelliserade päron och parmaskinka.
Servera crostini med karamelliserade päron och parmaskinka på nästa tapaskväll tillsammans med ett glas bubbel. Både gott och enkelt.
Läs mer »Inled middagen med några goda crostini när gästerna kommer. Här är ett recept av tv-kocken Dante Zia där tomaterna får en härligt söt smak i ugnen. Servera med ett gott bubbel.
Foto: Petter Bäcklund
Bra mousserande vin till ett gott tilltugg är en klassiker. Vi tipsar om prisvärda Rotari Brut Riserva, som görs med traditionell metod och 100 procent chardonnay i den italienska alpregionen Trentino-Alto Adige. Till detta får du ett härligt recept signerat kocken och programledaren Dante Zia som är ambassadör för Rotari.
Dante Zia är uppvuxen i en svensk-italiensk familj i södra Sverige och fick sitt genombrott när han deltog i Sveriges Mästerkock 2018. Han har rötterna i nordöstra Italien, där familjen har sitt sommarhus, och är i dag en välkänd matprofil som lagar mat i tv, på nätet och ger ut kokböcker där han lyfter det italienska köket.
Varsågoda – ett recept på Italieninspirerat tilltugg som passar till Rotari Brut Riserva!
10 körsbärstomater
någon matsked olivolja
florsocker att pudra över tomaterna
ca 1 dl ricottaost
salt
svartpeppar
20 färska basilikablad
olja att fritera (om du vill fritera basilikan)
20 crostinis
Sätt ugnen på 180°C.
Halvera tomaterna och blanda med olivolja och salt. Lägg ut på en plåt med bakplåtspapper.
Pudra över florsocker med en tesil. Baka i ugn i ungefär 30-35 minuter eller tills tomaterna börjar få lite rostad färg.
Smaka av ricottaosten med salt och svartpeppar. Det ska smaka mycket!
Frivilligt: Fritera basilikan i neutral olja som är ca 180°C varm. OBS det kan stänka så var försiktig! Det går bra att toppa crostinin med färsk basilika också.
Montera crostinin med en generös klick ricotta, en halv rostad tomat och ett blad basilika på toppen.
139,00 kr
Till smakrika smårätter passar ett friskt bubbel som Rotari Brut Riserva. Här finns en doft med fint brödig ton och inslag av citrus, gula äpplen och nougat. Torr, friskt, mineralrik, fruktig smak med inslag av grapefrukt, gula äpplen, päron, honung och bröd med fin längd.
Recept: Dante Zia
Servera crostini med karamelliserade päron och parmaskinka på nästa tapaskväll tillsammans med ett glas bubbel. Både gott och enkelt.
Läs mer »Smått är också gott. Crostini med krämig burrata, hallon och örtolja kan inte bli fel, lägg dem på tungan och låt smaklökarna göra jobbet.
Läs mer »Linnéa har gjort spanska pinchos och en favorit är dessa crostinis med god manchego, karamelliserad schalottenlök och blåbär.
Läs mer »Linnéa har tagit fram ett galet gott recept till tapasbordet. Hon bjuder på crostini med en kräm på chorizo, crème fraiche, schalottenlök och annat gott.
Läs mer »