Drinktilltugg med Västerbottensost till Cava.

Bjud på klassiska munsbitar med Västerbottensost och en lyckad kväll har fått sin början! Servera tillsammans med ett glas Cava.

Drinktilltugg med västerbottensost till Cava
Jaume Serra Tulip Bouquet Cava Rosé

Jaume Serra Tulip Bouquet Cava Rosé

Spanien

Systembolaget nr:

7591201

75,00 kr


Larsen VS, 350ml

Larsen VS, 350ml

Frankrike

214,00 kr


Bjud på klassiska munsbitar med Västerbottensost och en lyckad kväll har fått sin början! Servera tillsammans med ett glas Cava.

Små Västerbottenspajer med löjrom

Ingredienser

  • 12 minitarteletter (finns i välsorterade matvarubutiker)

  • 150 g riven Västerbottensost

  • 1 ägg

  • 1 dl mjölk

  • 100 g löjrom

  • 1/2 rödlök

  • 1 dl crème fraiche

Gör så här

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Fyll tarteletterna med den rivna osten.

    2. Blanda mjölk och ägg till en stanning. Fyll i tarteletterna med hjälp av en sked.

    3. Grädda 15-20 minuter eller tills de blivit gyllenbruna.

    4. Servera med en klick crème fraiche, löjrom och hackad rödlök.

Smördegsbouchéer med krabbstuvning

Ingredienser

  • 9 bouchéer (finns i välsorterade matvarubutiker)

  • 2 msk Larsen VS

  • 175 g salladskrabba

  • 25 g smör

  • 2 msk vetemjöl

  • 1 dl mjölk

  • 1-2 msk flytande skaldjursfond

  • 1 tsk flytande honung

  • 50 g Västerbottensost

  • färsk dill

Gör så här

    1. Smält smör. Tillsätt vetemjöl och späd med mjölk, koka i 3 minuter.

    2. Tillsätt 1 tsk flytande honung.

    3. Häll i skaldjursfonden och cognacen.

    4. Smaka av.

    5. Blanda i osten.

    6. Fyll formarna med stuvningen och värm i ugn 10-15 minuter före servering.

    7. Dekorera med färsk dill.

Cava till drinktilltugg med Västerbottensost

Jaume Serra Tulip Bouquet Cava Rosé

75,00 kr


Fruktig Cava med behagliga bubblor förpackad i en flaska prydd med ett fång vackra tulpaner i vitt och rosa.

Cava är en beteckning för ett spanskt mousserande vin som är framställt enligt den traditionella metoden. Det vill säga att, precis som med champagne, sker den andra jäsningen på flaska och lagras därefter på jästfällningen i minst 12 månader.

Se också: