Elegant, fruktig doft med inslag av smultron, blodgrape, kex och persika och med en fin brödig ton. Torr, frisk, fruktig och elegant smak med inslag av smultron, persika och blodapelsin.
Produktion
Efter skörden pressas druvorna varsamt och får jäsa på temperaturkontrollerade, rostfria ståltankar. Druvsorterna vinifieras var för sig. Pinot Noiren har macererats med skinkontakt i ett par timmar och det är det som vid blendning ger vinet dess rosa färg. Vinet jäser en andra gång på flaska för att få sina bubblor, sk Metodo Classico. Vinet lagras 24 månader på sin jästfällning innan det degorgeras och släpps till försäljning.
Passar till
Passar utmärkt som aperitif eller till rätter av fisk, skaldjur, sallader och kyckling.
Kul att veta
Vid Dolomiternas fot, där vindar sveper över terrasser och dalar är klimatet optimalt för att producera mousserande vin av högsta kvalitet – metodo classico. Pinot Noir- och Chardonnaydruvorna har handplockats från de bästa vingårdslägena på kullarna runt Trentino. Innan degorgering vilar vinet minst 24 månader på sin jästfällning.