Enchiladas med kyckling.

Servera med sallad, nachoschips och andra tillbehör ni gillar allra bäst!

Enchiladas med kyckling.
logo

4

logo

1 h 0 min

Enchiladas är alltid ett uppskattat inslag bland de recept jag brukar laga. Ibland blir det på köttfärs, men familjens favorit är den här varianten med kyckling. Jag tycker det blir allra godast om kycklingen får koka tills den går att dra isär med hjälp av två gafflar.

Enchiladas med kyckling:

Ingredienser

  • 700 g kycklinginnerfiléer

  • 2 msk tomatpuré

  • 2 tsk paprikapulver

  • 2 msk spiskummin

  • 2 msk anchochilipeppar

  • 1 msk lökpulver

  • 1 tsk vitlökspulver

  • 1 tsk salt

  • 400 g krossade tomater

  • 2 dl vatten

  • 2 dl majs

  • 8 st tortillabröd, strl M

  • 200 g salsa av valfri styrka

  • 2 dl riven ost

  • 2 dl crème fraîche

  • 1 avokado

  • pickad rödlök

  • persilja eller koriander

  • 1 lime

Gör så här

    1. Stek kycklingen i lite olja i en stekpanna. Tillsätt tomatpuré och kryddor. Låt steka ihop någon minut.

    2. Slå på krossade tomater och vatten. Rör om och låt koka under lock tills kycklingen börjar gå i sär. Tag av locket och fortsätt koka tills mycket av vätskan kokat bort.

    3. Dra isär kycklingen med hjälp av två gafflar. Ha i majsen.

    4. Lägg ut ett tortillabröd i en ugnsfast form. Ha i av den stekta kycklingen och majsen. Rulla ihop till en tight rulle. Upprepa med resterande mängd kyckling tills formen är full.

    5. Bred ut salsa över de ihoprullade tortillabröden och toppa med riven ost. Gratinera i 225°C i cirka 15 minuter eller tills osten har smält.

    6. Toppa gratängen med crème fraîche, avokado, picklad rödlök och persilja eller koriander och pressa lite lime över.

Vin till enchiladas:

Punt Road Pinot Noir

179,00 kr


Ett läckert pinot noir-vin från Yarra Valley i Australien. I glaset ett josigt och rödfruktigt vin med fin aromatisk, frisk syra och inslag av skogshallon, salvia, färska örter och fat.

Villa Wolf Pinot Noir

139,00 kr


Villa Wolf Pinot Noir har en vackert rödblå färg. I doften känns toner av jordgubbar, mörka körsbär samt en viss kryddighet. Smaken är bärig med inslag av jordgubbar, skogshallon och fräsch syra samt en lätt jordig rökighet. Finns även på halvflaska.

Recept: Linnéa Seidel

Fish taco med avokadokräm och tillbehör.

Fish tacos med avokadokräm.


Fish taco har blivit en nästan lika populär rätt som klassikern med köttfärs. Här är ett recept med torsk och en slät avokadokräm - men du kan självklart välja vilka tillbehör du vill!

Läs mer »