Filodegskorgar med het kräftskagen.

Här bjuder vi på ett härligt recept ur Lena Djuphammars bok "Snittar & bubbel". Frasiga små korgar fylls med en kryddig skagenröra med kräftor - servera till bubbel såklart!

Filodegskorgar med het skagenröra med kräftor.

Foto: Lena Djuphammar

Haut-Mouleyre Crémant de Bordeaux

Haut-Mouleyre Crémant de Bordeaux

Frankrike

Systembolaget nr:

5404101

99,00 kr


logo

10

logo

0 h 25 min

En röra med sting! Dessa frasiga spröda filodegskorgar fylls med en krämig röra av kräftstjärtar, dill, chili och citron.

Filodegskorgar med het kräftskagen:

Ingredienser

  • grekisk filodeg på rulle

  • 2 dl kräftstjärtar

  • 100 g fänkål

  • 1 tsk hackad medelstark chili

  • 8 stjälkar dill

  • 1 knippe gräslök

  • 1 dl majonnäs

  • 0,5 dl crème fraîche

  • 0,5 tsk chilipulver

  • saften av 0,5 citron

  • salt och peppar

Gör så här

    1. Sätt ugnen på 175 grader.

    2. Rulla ut filodegen. Låt arken ligga i tre lager. Klipp ut rektanglar, cirka 10x10 cm. Klä en muffinsplåt och forma till korgar. Grädda i 8–10 minuter.

    3. Krama ur vätskan från kräftstjärtarna. Riv fänkål tunt och hacka fänkål, kräftor, dill, chili och gräslök.

    4. Blanda hacket med majonnäs och crème fraiche, men spara lite till garnering. Tillsätt chilipulver och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

    5. Fyll korgarna med röran och garnera.

Bubbel till filodegskorgarna:

Haut-Mouleyre Crémant de Bordeaux

99,00 kr


En Crémant från Bordeaux som passar till skaldjur, fisk och grönt. Vinet är torrt och friskt med behagliga bubblor och trevlig fruktighet. I eftersmaken finner man både gula stenfrukter, nektarin, mineral och brioche.

Recept: Lena Djuphammar, från boken "Snittar & bubbel".