Frijoles - mexikansk bönröra.

Frijoles är gott till tacos och tex mex, men även som grilltillbehör. En lättlagad bönröra med lök, vitlök, och chili.

Frijoles
logo

10

Frijoles är gott till tacos och tex mex, men även som grilltillbehör. En lättlagad bönröra med lök, vitlök och chili. Bönröran har sitt ursprung i latinamerika och i Mexiko serveras den ofta som tillbehör till kyckling eller som fyllning i Burritos.

Ingredienser

  • 1 gul lök

  • 2 vitlöksklyftor

  • 2 chilifrukter

  • 1-2 msk olja

  • 800 g kidneybönor

  • 1 1/2 dl vatten

  • salt

Gör så här

    1. Skala och hacka löken fint. Pressa och blanda i vitlöken.

    2. Kärna ur och finhacka chilin.

    3. Fräs lök och vitlök i olja några minuter på svag värme.

    4. Skölj bönorna i kallt vatten och låt rinna av.

    5. Tillsätt chilifrukt och bönor i stekpannan, häll på vattnet och låt sjuda i 5 minuter.

    6. Mixa grovt med mixerstav.

    7. Smaka av med salt. Ringla ev över olivolja.

Tarapacá Biodiversity Cabernet Sauvignon Syrah

139,00 kr


Ett utmärkt vin till tex mex! Passar även jättebra till en grillad köttbit. Smaken är mjuk och fruktig med inslag av mörka frukter, bär och en hint av vanlij.

Fler recept till tacokvällen:

Guacamole

Godaste guacamolen.


Hemlagat är bäst! Och enklare än vad du tror. Hoppa över kryddpåsen och gör din egen avokadoröra. Extra god blir guacamolen om du mortlar i stället för att mixa avokadon och låter den vara lite bitig!

Läs mer »