Explorer Flädergin – somrig nyhet i miljösmart flaska.
Explorer Flädergin har utgått och säljs inte längre.
Läs mer »Ett recept på friterade tunnbrödssnittar som passar perfekt som tilltugg på festen.
Jag älskar att gå och mumsa på något gott till fördrinken. Det blir alltid lite lättare att mingla runt när man samtidigt kan knapra på något. För att inte tala om vilket otroligt bra svepskäl det är när man vill lämna ett mindre intressant samtal!
- "Ursäkta, jag måste bara gå och ta ett par till av de där otroligt goda snittarna innan de tar slut"! Och så smiter man iväg och fastnar i någon annan konversation. Som en räddare i nöden.
I en gammal kokbok ramlade det ut några handskrivna rader. Där jag skrivit ner något om friterat tunnbröd och sedan ha på färskost och jordgubbar. Jag vet inte om jag ätit det tidigare eller om bara tanken slagit mig. Att det här måste bli gott. Och det blev det! Jag tror det är kombinationen av sött och salt. Jag saltade nämligen de små bitarna av nyfriterat tunnbröd, och det blev kanongott.
1 l frityrolja
2 mjuka tunnbröd
flingsalt
200 g färskost
färska jordgubbar
crema di balsamico
2 nektariner
1/2 hekto vedrökt karré
färsk basilika
Skär tunnbröden i små trekanter. Hetta upp oljan i en kastrull.
Fritera brödbitarna tills de får en lätt gyllene färg.
Tag upp med en hålslev och låt rinna av på ett dubbelvikt hushållspapper. Salta med flingsalt. Låt svalna helt.
Bred färskost på alla snittar. Snoppa och skiva jordgubbarna tunt.
Lägg ut en skivad jordgubbe på varje trekant. Ringla över crema di balsamico.
Klyfta nektarinerna och vira vedrökt karré runt varje klyfta. Placera ut på en stor bricka. Strö färsk basilika över.
Äts med fördel omgående.
Receptet går utan problem att dubblera. Får du friterade tunnbröd över går de bra att förvara i en burk med tätslutande lock.
87,00 kr
Pata Negra Cava Brut är ett spanskt mousserande som passar som aperitif eller till lätta fisk- och skaldjursrätter. Cava görs enligt den traditionella metoden, alltså som Champagne, men här tillåts andra druvor.
Recept: Linnéa Seidel
Explorer Flädergin har utgått och säljs inte längre.
Läs mer »Den här drinken kallas för Fläderförfriskaren av en anledning och en är oslagbar drink för våren och sommarens alla tillställningar.
Läs mer »I den här fräscha och somriga varianten på Collins blandas Explorer gin och Krons fläderlikör tillsammans med citronjuice och sockerlag gjord på rabarber.
Läs mer »Strawberry Fizz är en läskande drink med smak av söta jordgubbar och frisk citron. Somrigare än så blir det inte. Dessutom löjligt enkel att göra!
Läs mer »