Friterade tunnbrödsnittar.

Ett recept på friterade tunnbrödssnittar som passar perfekt som tilltugg på festen.

Friterade tunnbröd
Friterade tunnbröd

Jag älskar att gå och mumsa på något gott till fördrinken. Det blir alltid lite lättare att mingla runt när man samtidigt kan knapra på något. För att inte tala om vilket otroligt bra svepskäl det är när man vill lämna ett mindre intressant samtal! - "Ursäkta, jag måste bara gå och ta ett par till av de där otroligt goda snittarna innan de tar slut"! Och så smiter man iväg och fastnar i någon annan konversation. Som en räddare i nöden. I en gammal kokbok ramlade det ut några handskrivna rader. Där jag skrivit ner något om friterat tunnbröd och sedan ha på färskost och jordgubbar. Jag vet inte om jag ätit det tidigare eller om bara tanken slagit mig. Att det här måste bli gott. Och det blev det! Jag tror det är kombinationen av sött och salt. Jag saltade nämligen de små bitarna av nyfriterat tunnbröd, och det blev kanongott.

Friterade tunnbrödsnittar

Ingredienser

  • 1 l frityrolja

  • 2 mjuka tunnbröd

  • flingsalt

  • 200 g färskost

  • färska jordgubbar

  • crema di balsamico

  • 2 nektariner

  • 1/2 hekto vedrökt karré

  • färsk basilika

Gör så här

    1. Skär tunnbröden i små trekanter. Hetta upp oljan i en kastrull.

    2. Fritera brödbitarna tills de får en lätt gyllene färg.

    3. Tag upp med en hålslev och låt rinna av på ett dubbelvikt hushållspapper. Salta med flingsalt. Låt svalna helt.

    4. Bred färskost på alla snittar. Snoppa och skiva jordgubbarna tunt.

    5. Lägg ut en skivad jordgubbe på varje trekant. Ringla över crema di balsamico.

    6. Klyfta nektarinerna och vira vedrökt karré runt varje klyfta. Placera ut på en stor bricka. Strö färsk basilika över.

    7. Äts med fördel omgående.

    8. Receptet går utan problem att dubblera. Får du friterade tunnbröd över går de bra att förvara i en burk med tätslutande lock.