Frittata med löjrom till midsommar.

Laga en härlig frittata med löjrom och smetana till midsommarbuffén! Du kan även servera lite rökt lax till om du känner för det.

Frittata med löjrom och smetana
Pata Negra Cava Brut

Pata Negra Cava Brut

Spanien

Systembolaget nr:

768401

85,00 kr


Frittata med löjrom och smetana

Ingredienser

  • 800 g färskpotatis

  • 1 gul lök

  • 1 vitlök

  • 6 ägg

  • 2 dl riven västerbottenost

  • 2 tsk grönsaksbuljongpulver

  • ca 1 dl smetana

  • 80 g löjrom

  • 1/2 rödlök

  • gräslök

  • ev rökt lax

Gör så här

    1. Skär potatisen i mindre bitar. Koka den i cirka 10 minuter eller tills den börjat mjukna något.

    2. Stek den hastigt i en stekpanna (som tål att vara i ugnen, jag brukar använda en gjutjärnspanna) i en klick smör.

    3. Skala och finhacka sedan lök och vitlök. Stek mjukt i stekpannan.

    4. Blanda samman lök och potatis i stekpannan. Vispa upp äggen i en bunke. Blanda i riven ost och grönsaksbuljongspulver. Häll detta i stekpannan och rör om väl.

    5. Grädda i 200°C i cirka 30 minuter eller tills frittatan fått fin färg. Låt svalna något.

    6. Klicka sedan smetana över frittatan och toppa med löjrom, färsk gräslök och finhackad rödlök. Servera eventuellt med tunna skivor rökt lax. Perfekt till midsommar!

Pata Negra Cava Brut

85,00 kr


Till midsommar vill man skåla i bubblor! Denna Cava passar lika bra att dricka som välkomstskål innan maten som till denna frittata med löjrom. Smaken är torr och fruktig med inslag av gröna äpplen, päron, grapefrukt och örter.

Recept: Linnéa Seidel