Godaste guacamolen.

Hemlagat är bäst! Och enklare än vad du tror. Hoppa över kryddpåsen och gör din egen avokadoröra. Extra god blir guacamolen om du mortlar i stället för att mixa avokadon och låter den vara lite bitig!

Guacamole
logo

4-6

logo

0 h 10 min

Hemlagat är bäst! Och enklare än vad du tror. Hoppa över kryddpåsen och gör din egen avokadoröra. Extra god blir guacamolen om du mortlar i stället för att mixa avokadon och låter den vara lite bitig!

Guacamole

Ingredienser

  • 6 avokado

  • 2-3 msk limejuice

  • 3-4 vitlöksklyftor

  • 1 tomat

  • 1 färsk röd chili

  • 2 msk hackad gul lök

  • 1 litet knippe koriander (kan uteslutas)

  • ca 1 tsk salt

Gör så här

    1. Skala och kärna ur avokadon. Mortla eller mosa avokadon med limejuicen. Hacka vitlöken fint och blanda i.

    2. Dela tomaten i klyftor och kärna ur. Skär köttet i små tärningar och blanda ner i guacamolen.

    3. Kärna ur och hacka chilin fint, vänd i chilin och den gula hackade löken. Hacka koriandern och vänd ner den. Smaka av med salt.

Tarapacá Biodiversity Cabernet Sauvignon Syrah

139,00 kr


Ett rött vin som passar perfekt till svenskarnas fredagsmys-favorit tex-mex. Smaken är mjuk och fruktig med inslag av mörka frukter och bär samt ett stänk av vanilj.

Mer till tacokvällen: