Grillad flapsteak, majssalsa, bakpotatis och chipotlesmör.

Det är högsäsong för grillat och Linnéa bjuder den här veckan på grillad flapsteak med goda tillbehör. Perfekt att servera med mjukt men fylligt rödvin.

Grillad flapsteak med majssalsa och bakpotatis.
Falling Feather Bag in Box

Falling Feather Bag in Box

USA

Systembolaget nr:

7297208

259,00 kr


logo

4

logo

1 h 0 min

Så många goda smaker i en och samma rätt. Här låter jag chipotlesmöret och majssalsan stå för smakexplositionerna. Därför kryddar jag bara köttet med salt och peppar. Även potatisen får en försiktigare smaksättning, men med en skiva chipotlemsör över blir det sedan magi!

Se till att bakpotatisarna är jämnstora så blir de klara i ugnen samtidigt.

Linnéa

Bakpotatis:

Ingredienser

  • 4 st bakpotatisar

  • 1 tsk paprikapulver

  • 3 msk crème fraîche

  • örtsalt

  • 1 dl finriven ost

Gör så här

    1. Picka skalet på bakpotatisarna med en gaffel och baka i ugnen på 200°C tills de är mjuka rakt igenom. Beroende på storlek tar det olika lång tid, men räkna med ca 1 timme.

    2. Tag ut potatisarna och dela dem på mitten.

    3. Gröp ur inkråmet och blanda det med paprikapulver, crème fraîche och örtsalt.

    4. Fyll potatisskalen med fyllningen och toppa med ost.

    5. Gratinera i 225°C i cirka 15 minuter eller tills osten har smält och börjar få färg.

Majssalsa:

Ingredienser

  • 280 g majs

  • 1 rödlök

  • 2 st jalapeños

  • 0,5 kruka koriander

  • 1 lime

  • salt

Gör så här

    1. Stek majsen i smör eller olja tills de börjar få färg.

    2. Skala och finhacka rödlöken. Skär ner jalapeños i småbitar. Blanda ner rödlök och chili i majsen.

    3. Finhacka koriander och ha i tillsammans med saften från 1 lime. Rör om och smaka av med salt.

Chipotlesmör:

Ingredienser

  • 200 g mjukt smör

  • 1 lime

  • 2 msk chipotlepasta

  • koriander

Gör så här

    1. Vispa upp smöret tillsammans med chipotlepasta.

    2. Riv skalet och pressa saften ur 1 lime och ha i det tillsammans med finhackad koriander.

    3. Plasta in och ställ kallt till servering.

Flapsteak:

Ingredienser

  • 800 g flapsteak

  • salt

  • svartpeppar

Gör så här

    1. Torka köttet helt torrt med papper. Krydda med salt och peppar runt om.

    2. Grilla köttet. 52-60°C för blodigt, 60-65°C för medel och 65-68°C för välstekt. Temperaturen stiger några grader medan köttet vilar, så tag av det lite innan det uppstår önskad grad.

    3. Servera köttet med chipotlesmöret, majssalsa och den bakade potatisen.

Falling Feather Bag in Box

259,00 kr


Till det grillade köttet och dessa smakrika tillbehör passar ett fruktdrivet och mjukt rött vin från Kalifornien utmärkt. Falling Feather klarar att matcha rätter med både sötma och kryddhetta, och har en mjuk smak med inslag av skogshallon, sötlakrits och örter.

Recept: Linnéa Seidel