Konfiterad kyckling med sallad och avokadodressing.
Här har Linnéa gjort en härlig sallad och avokadodressing, som hon toppar med konfiterad kyckling. Till det kan du med fördel servera ett frisk vitt vin av druvan alvarinho.
Läs mer »Varför inte laga hela middagen på grillen när du ändå håller på? Här är ett recept på marinerad kyckling som får smak av citrus och honung, och serveras med sommarens godaste grönsaker.
Den här rätten är lätt, frisk och full av smak – vilket gör den till en idealisk matchning för den krispiga och fruktiga karaktären hos ett vitt Bourgogne-vin av druvan chardonnay. Trevlig matlagning och njut av sommaren!
4 kycklingfiléer
2 citroner (saft och skal)
2 apelsiner (saft och skal)
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk olivolja
1 tsk honung
salt och peppar
Marinera kycklingen: Blanda citronsaft, citronskal, apelsinsaft, apelsinskal, vitlök, olivolja, honung, salt och peppar i en skål.
Lägg kycklingfiléerna i marinaden och vänd så att de täcks av vätskan. Låt stå i minst 30 minuter, gärna längre om du har tid.
Grilla kycklingen: Förvärm grillen till medelhög värme. Grilla kycklingfiléerna i cirka 6-7 minuter per sida, eller tills de är genomstekta och har fått fin färg. Pensla med marinaden under grillningen för extra smak
1 bunt sparris
2 röda paprikor, skivade
1 zucchini, skivad
1 rödlök, skivad
200 g körsbärstomater, halverade
2 msk olivolja
1 tsk torkad oregano
salt och peppar
Till servering:
färsk basilika
fetaost, smulad
citronklyftor
Grilla grönsakerna: Lägg alla grönsaker i en stor skål. Tillsätt olivolja, torkad oregano, salt och peppar. Blanda väl så att alla grönsaker täcks av oljan och kryddorna.
Grilla grönsakerna i 5-7 minuter, eller tills de är mjuka och har fått fina grillränder. Vänd dem ibland för att de ska bli jämnt grillade.
Servering: Lägg upp de grillade kycklingfiléerna och grönsakerna på ett serveringsfat. Strö över smulad fetaost och färska basilikablad. Servera med citronklyftor vid sidan om.
Tips:
Om du vill ha en extra touch, kan du också lägga till en lätt sommarsallad med blandade bladgrönsaker, rostade pinjenötter och en enkel citronvinägrett.
Komplettera måltiden med ett nybakat lantbröd och ett glas kyld Maurice Gentilhomme Bourgogne Chardonnay för en fulländad sommarmiddag.
119,00 kr
Torr, frisk och livfull karaktär som förfinas genom distinkta inslag av gröna äpplen, citrus och en välbalanserad mineralitet. Komplexiteten förhöjs av subtila toner av ljust bröd, vilket ger en rund och fyllig struktur, samt en antydan till nötighet som bidrar till en minnesvärd eftersmak.
Här har Linnéa gjort en härlig sallad och avokadodressing, som hon toppar med konfiterad kyckling. Till det kan du med fördel servera ett frisk vitt vin av druvan alvarinho.
Läs mer »En krämig, italiensk kycklingrätt som sköter sig själv i ugnen - vad mer kan man önska? Servera gratängen med nykokt pasta eller ris.
Läs mer »I samarbete med Kronfågel bjuder vi här på ett recept på mumsiga quesadillas med svamp och spenat tillsammans med stekt och skivad kyckling med mexikansk kryddning.
Läs mer »Linnéa bjuder på sitt delikata recept till apelsinmarinerad kyckling med couscoussallad och kall yogurtsås.
Läs mer »