Grillade pilgrimsmusslor med hollandaise på brynt smör.

En himmelskt god förrätt! Den fina syran i rosévinet matchar den milda, knäckiga smörtonen i pilgrimsmusslorna perfekt.

Pilgrimsmusslor med hollandaise och Chateau Vignelaure rosé
Gustave Lorentz Pinot Noir Le Rosé

Gustave Lorentz Pinot Noir Le Rosé

Frankrike

Systembolaget nr:

7414801

129,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 20 min

En himmelskt god förrätt! Den fina syran i rosévinet matchar den milda, knäckiga smörtonen i pilgrimsmusslorna perfekt.

Hollandaise med brynt smör

Ingredienser

  • 1 msk vitvinsvinäger

  • 2 msk vatten

  • 1 msk vitt vin

  • ½ tsk citronsaft

  • 1 msk hackad schalottenlök

  • 60 g smält brynt smör

  • 1 äggula

  • salt

  • nymald svartpeppar

Gör så här

    1. Smält smöret och bryn tills det börjar dofta kola och blir lite brunaktigt i botten. Passa så det inte bränns. Sila bort det bruna.

    2. Blanda vinäger, vatten, vitt vin, citronsaft och schalottenlök i en kastrull och koka tills hälften återstår.

    3. Sila av och häll upp i en liten rostfri bunke över ett varmt vattenbad. Vispa i äggulan och droppa i det smälta smöret under kraftig vispning.

Pilgrimsmusslor

Ingredienser

  • 4 färska pilgrimsmusslor

  • salt

  • nymald svartpeppar

  • ljus soja

  • ärtskott

Gör så här

    1. Lägg pilgrimsmusslorna på grillen och stäng locket på grillen. Grilla tills musslorna har öppnat sig och blivit varma inuti

    2. Häll av lite av vätskan. Droppa på soja och lägg på lite av hollandaisen. Toppa med ärtskott.

Gustave Lorentz Pinot Noir Le Rosé

129,00 kr


En ljus rosé från Alsace med frisk doft och smak av jordgubbar som kommer från druvan Pinot Noir.

Recept: Elisabeth Johansson