Grilla fisk och skaldjur - recept och dryckestips.
Att grilla fisk och skaldjur är otroligt gott och mångsidigt så här ger vi dig inspiration på 8 olika grillade fisk- och skaldjursrätter med tillhörande dryckestips.
Läs mer »En himmelskt god förrätt! Den fina syran i rosévinet matchar den milda, knäckiga smörtonen i pilgrimsmusslorna perfekt.
En himmelskt god förrätt! Den fina syran i rosévinet matchar den milda, knäckiga smörtonen i pilgrimsmusslorna perfekt.
1 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
1 msk vitt vin
½ tsk citronsaft
1 msk hackad schalottenlök
60 g smält brynt smör
1 äggula
salt
nymald svartpeppar
Smält smöret och bryn tills det börjar dofta kola och blir lite brunaktigt i botten. Passa så det inte bränns. Sila bort det bruna.
Blanda vinäger, vatten, vitt vin, citronsaft och schalottenlök i en kastrull och koka tills hälften återstår.
Sila av och häll upp i en liten rostfri bunke över ett varmt vattenbad. Vispa i äggulan och droppa i det smälta smöret under kraftig vispning.
4 färska pilgrimsmusslor
salt
nymald svartpeppar
ljus soja
ärtskott
Lägg pilgrimsmusslorna på grillen och stäng locket på grillen. Grilla tills musslorna har öppnat sig och blivit varma inuti
Häll av lite av vätskan. Droppa på soja och lägg på lite av hollandaisen. Toppa med ärtskott.
95,00 kr
CHILL OUT Cuvée Rosé Pays d'Oc har en fräsch och fruktig doft med inslag av hallon, röda vinbär, citrus och örter. Smaken är fruktig med toner av hallon, röda vinbär, citrus och örter.
Vinet säljs i generös 1-litersflaska och passar utmärkt till grillad fisk, kycklingrätter, säsongens sallader eller en härlig chèvre chaud. Rosévinet klarar även lite hetta från exempelvis asiatiska rätter eller tex-mex.
Recept: Elisabeth Johansson
Att grilla fisk och skaldjur är otroligt gott och mångsidigt så här ger vi dig inspiration på 8 olika grillade fisk- och skaldjursrätter med tillhörande dryckestips.
Läs mer »Rosévin blir alltmer populärt och inte bara något vi dricker under sommarmånaderna. Här får du en guide kring hur du väljer rosévin utefter mat, tillfälle och sammanhang.
Läs mer »Laxcarpaccio är en lyxig och smakrik aptitretare. Här som en av rätterna på påskbordet, men kan serveras som festlig förrätt året runt.
Läs mer »Idag bjuder Linnéa på en krämig, lyxig, smakrik och otroligt god sparrispasta.
Läs mer »