Handskuren tagliatelle i syrad grädde.

Krämig tagliatelle med en sås gjord på syrad grädde, Västerbottensost och dragon. Hyvla färsk tryffel över pastan innan servering.

Tagliatelle i syrad grädde, Västerbottensost, dragon och färsk tryffel
O.P. Anderson, 700ml

O.P. Anderson, 700ml

Sverige

Systembolaget nr:

42

299,00 kr


logo

4

Handskuren tagliatelle i syrad grädde, Västerbottensost, dragon och färsk tryffel är förrätten i vår grosshandlarlunchmeny. Till varmrätt serveras helbakad kyckling och desserten består av en körsbärstarte med salviagrädde.

Handskuren tagliatelle (pastadeg)

Ingredienser

  • 160 g äggula

  • 40 g äggvita

  • 5 dl Tipo "00" mjöl

Gör så här

    1. Blanda ihop ingredienserna och låt vila en timme i kylen.

    2. Kavla eller veva pastadegen i maskin.

    3. Pastan ska vara va ca 1 mm tjock. Mjöla rikligt innan du skär pastan i 4 mm breda längder.

    4. Förbered såsen innan du kokar pastan.

    5. Koka pastan 1 min i rikligt saltat vatten.

Pastasås

Ingredienser

  • 30 g Västerbottensost riven

  • 2 dl syrad grädde

  • 20 blad färsk dragon

  • 15 g färsk svart tryffel

  • 3 krm salt

  • 3 msk vatten

  • 2 msk smör

Gör så här

    1. Stek hälften av dragonen mjukt i smöret 1 min.

    2. Addera grädden, salt och pastan.

    3. Stäng av plattan och rör ner osten till du får en krämig sås.

    4. Toppa med resterande färsk dragon och riv på rikligt med tryffel till servering.

Dryck till snapsbordet:

O.P. Anderson, 700ml

299,00 kr


I år firar O.P. Anderson 130 år sedan lanseringen år 1891. Receptet har inte rörts på 130 år, bortsett från att alkoholhalten sänkts något. Den passar lika bra till en väl tilltagen lunch som till favoritsillen och på påsk- eller julbordet.

Recept: Marion Ringberg