Koskenkorva Salmiakki - hyllad lakritslikör äntligen i Sverige!
Finländarnas favorit Koskenkorva Salmiakki finns nu i Systembolagets beställningssortiment. Vi bjuder på fun facts och ett hett drinktips!
Läs mer »Vem gillar inte glass med kolasås? Det är ju himmelskt gott i sig men med en skvätt av likören Koskenkorva Salmiakki i får kolasåsen en underbar twist av saltlakrits och når nya höjder.
Foto: Adobe Firefly/AI
2 dl socker
100 g smör
2 dl grädde
1-2 msk Koskenkorva Salmiakki (du kan justera enligt smak)
Häll sockret i en kastrull och låt det smälta på medelvärme medan du rör om ibland. När sockret börjar smälta, sänk värmen och rör kontinuerligt så att det inte bränns.
När sockret har fått en konjaksliknande färg, lägg i smöret i små bitar och blanda med en sked tills det är slätt.
Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt gradvis grädden medan du rör om. Om du tillsätter grädden för snabbt kan såsen skära sig. Om det händer kan du åtgärda det genom att värma den försiktigt på låg värme och röra om.
Blanda i Koskenkorva Salmiakki. Du kan börja med lite och öka mängden om du vill ha mer salmiaksmak i såsen.
Serveras förslagsvis med en god vaniljglass och browniebitar.
184,00 kr
Koskenkorva Salmiakki har en väldigt tydlig smak av salmiakki lakrits -såsom lakrits ska smaka!
Finländarnas favorit Koskenkorva Salmiakki finns nu i Systembolagets beställningssortiment. Vi bjuder på fun facts och ett hett drinktips!
Läs mer »I vår Black and White Russian samsas Koskenkorva Salmiakki med kaffelikör och havremjölk.
Läs mer »Tina testar tre recept på vegansk milkshake. Här spetsad med Koskenkorva Salmiakki och Chambord hallon- och björnbärslikör.
Läs mer »Drinken Asphalt Road med den oväntade kombinationen av lakrits, hallon och äpple är mitt i prick.
Läs mer »