Cacio e Pepe - italiensk vardagspasta.
En riktig klassiker i det italienska köket med ytterst få ingredienser som också går snabbt att tillaga.
Läs mer »En saftig och supergod citronkyckling som tillagas i ugnen - enkelt och gott! Vi bjuder också på ett tillhörande vintips.
Att tillaga en hel kyckling i ugn blir inte bara gott, det är otroligt lättlagat. Jag ser alltid till att ta en som väger minst 1 1/2 kg, helst 2. Ju större dom är ju lättare tycker jag det är att lyckas få till en riktigt saftig och god kyckling som räcker till flera personer.
1 hel kyckling 1 1/2- 2 kg
1/2 dl olivolja
3 msk honung
1 ekologisk citron
4 vitlöksklyftor
1 gul lök
Värm ugnen till 200°C. Klappa kycklingen helt torr med hushållspapper.
Blanda samman olja och honung. Riv skalet och pressa saften ur citronen. Ha i det och rör om väl.
Gör små snitt i kycklingens skinn med en vass kniv. Pensla kycklingen med oljan
Skala och skär vitlök och lök i bitar. Fyll sedan kycklingen med lök, vitlök och de urpressade citronhalvorna
Stick i en stektermometer intill benet. Stek i ugnen tills innertemperaturen når 82°C.
Låt kycklingen vila minst 15 minuter. Har du ingen termometer brukar man räkna ca 1 timme per kilo när det kommer till kyckling.
239,00 kr
Till kycklingen är Drostdy-Hof Chardonnay Viognier ett bra val. Vinet har en fruktig och aromatisk doft av persika, mandarin och gula äpplen och en lätt fläkt av blommor med en balanserad syra och fruktigt avslut.
Recept: Linnéa Seidel
En riktig klassiker i det italienska köket med ytterst få ingredienser som också går snabbt att tillaga.
Läs mer »Ett riktigt bra basrecept på fisksoppa med torsk, lax och saffran som du kokar på 30 minuter.
Läs mer »En härligt ugnsrostad blomkål med flagad mandel som ger fin kontrast. Ät den som den är, till en sallad eller som tillbehör till middagen.
Läs mer »Ljuvligt recept på pizza bianco med parmesan och svamp som får smaklökarna att jubla.
Läs mer »