Rotfruktschips med amerikansk löjrom och vispad crème fraîche.
Rotfruktschips med amerikansk löjrom och vispad crème fraîche kan vara ett av världens bästa tilltugg. Ruskigt enkelt men imponerar alltid på gästerna.
Läs mer »Det här goda receptet på hel laxsida med rostad potatissallad är ett perfekt alternativ till påskmiddagen som räcker till hela familjen.
Lax hör påsken till, och efter att ha kombinerat det med den här rostade potatissalladen kommer jag inte nöja mig med mindre framöver. Att rosta potatisen i ugnen först och sedan blanda den med örter och vitlök kan vara min bästa idé på väldigt länge. Jag använde en delikatesspotatis, jag tycker den ger så himla fin smak och är bra i storleken. Men det går såklart bra med vilken potatissort du än föredrar.
Att göra hel laxsida i ugn är väldigt enkel matlagning som räcker till många, perfekt för påskbuffén! Jag använder mig av en ugnstermometer- då blir alltid laxen perfekt tillagad!
1 laxsida, drygt 1 kg
2 msk flingsalt
2 tsk chiliflakes
2 tsk råsocker
1 tsk rosépeppar
1 ekologisk citron
Blanda flingsalt, chiliflakes, råsocker och rosépeppar i en skål och mortla allt till ett fint pulver.
Tvätta citronen noga och riv försiktigt det yttersta skalet. Blanda i de bortlade kryddorna. Gnid in kryddblandningen i laxen.
Stick i en ugnstermometer och ugnsbaka laxen på 175°C tills innertemperaturen uppnår 54 °C
1 kg Amandinepotatis (eller annan delikatesspotatis)
olja
flingsalt
4 vitlöksklyftor
olivolja
färsk persilja
100 g krasse
200 g sockerärtor
Dela potatisen i bitar och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja och flingsalt. Lägg ut vitlöksklyftorna med skal på.
Rosta i 175°C i cirka 40-50 minuter eller tills potatisen är mjuk och har fått en fin yta.
Plocka ur vitlöksklyftorna och låt svalna. Gör sedan ett snitt i skalet och tryck ut den mjuka vitlöken. Blanda med olivolja.
Finhacka persilja och blanda persilja och krasse med potatisen. Ringla över oljan och blanda allt väl med potatisen.
Ha i sockerärtorna.
239,00 kr
Till Linnéas laxsida tipsar vi om detta vita vin som är medelfylligt och smakrikt med en mjuk och frisk smak av citrus, mango, fat ananas och vanilj.
149,00 kr
Laroche Bourgogne Réserve har en inbjudande, fruktig och nyansrik doft med inslag av fat. Smaken är fruktig, och frisk med toner av fat, gröna äpplen, ananas, kryddor och citron. Passar utmärkt till grillade eller halstrade anrättningar med fisk och skaldjur.
Recept: Linnéa Seidel
Rotfruktschips med amerikansk löjrom och vispad crème fraîche kan vara ett av världens bästa tilltugg. Ruskigt enkelt men imponerar alltid på gästerna.
Läs mer »En fräsch påsksill som lättar upp den tunga maten vi ofta äter under högtiderna. Sillen smaksätts med palsternacka, gurka, dill och gräslök och blir ett trevligt inslag på påskbordet.
Läs mer »En matig lammgryta med späda morötter som är lika god till kokt ris som potatis.
Läs mer »En underbar tårta dekorerad med chokladägg och rostad mandel. Duka fram och låt dina gäster hänföras.
Läs mer »Biscotti med smak av äpple, apelsin, kanel och mandel som är supergoda till kaffet och en skvätt calvados.
Läs mer »