Att välja vin till olika rätter på kyckling.
Vilket vin du ska välja till kyckling beror på hur du tillagar, kryddar och smaksätter den. Här får du tips på vilka vintyper som passar till olika rätter.
Läs mer »Linnéa har gjort en fantastisk kycklingsallad med honungsmarinerad kyckling, inlagd rättika, majs, nektariner och grillad sparrispotatis.
Jag älskar att grilla. Råvarorna får en annan smak och ytterligare en dimension, som kan vara svår att få till annars. Idag har jag gjort en fantastisk kycklingsallad med en snabb honungsmarinad till min kyckling, som sedan får grillas på indirekt värme. Genom att banka ut kycklingen något ökar chanserna avsevärt att få en saftig och genomstekt bit kyckling.
Till min kycklingsallad har jag använt grillad sparrispotatis, majs, nektariner och inlagd rättika. Rättikan är betydligt mildare i smaken än rädisan och passar perfekt att ha i sommarens alla sallader. Ett tips är att ringla lite citronolja över kycklingsalladen innan ni äter.
Servera gärna ett glas Las Moras Reserve Chardonnay till kycklingsalladen. Det är ett vitt vin med en intensiv och fruktig doft med inslag av tropiska frukter, mango, persika, fat och vanilj.
700 g kycklingfilé
3 msk olivolja
2 msk flytande honung
1 msk buljongpulver
1/2 citron
Låt kycklingfiléerna ligga framme i rumstemperatur i mist 30 minuter.
Lägg filéerna i en tjockare plastpåse med zip-låsfunktion. Banka ut filerna något så de blir jämntjocka.
Blanda i olja, honung, buljong och citron i påsen. Vänd om allt noga så att all kyckling täcks av marinaden.
Grilla kycklingen på indirekt värme tills innertemperaturen är 72°C. Ta av från värmen och låt köttet vila inlindat i folie eller smörpapper i cirka 15 minuter.
2 dl vatten
1 dl strösocker
1/2 dl risvinäger
250 g rättika
Blanda samman vatten, socker och risvinäger i en kastrull. Värm tills allt socker har lösts upp.
Skala och tärna undertiden rättikan medan lagen svalnar. Låt lagen svalna helt. Ha upp rättikan i en burk och slå på lagen.
600 g sparrispotatis
2 vitlöksklyftor
Flingsalt
1/2 dl olivolja
Dela potatisen och koka den i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter eller tills den mjuknat något.
Skala och pressa vitlöken. Blanda sedan med salt och olja. Vänd runt eller pensla potatisen med detta.
Lägg potatisen på grillen och låt den få en fin yta.
2 st förkokta majskolvar
2 msk smör
Flingsalt
1 färsk röd lök
60 g babyspenat
2 mogna nektariner
Ätbara blommor, t.ex. blomsterkrasse
Grilla majsen tills den börjar få lite färg. Pensla majsen med smör och strö över salt. Låt svalna. Skär sedan bort all majs från kolven.
Skiva löken tunt.
Blanda babyspenat, majs, lök och grillad potatis i en stor skål.
Skär kycklingfiléerna i skivor och placera ut tillsammans med klyftor av nektarin på salladen.
Toppa salladen med blomsterkrasse och inlagd rättika.
91,00 kr
Las Moras Reserve Chardonnay har en intensiv och fruktig doft med trevliga inslag av mango, persika, tropiska frukter, fat och vanilj. Smaken är torr och fräsch med en lätt fet textur och inslag av tropisk frukt, fat och vanilj.
Dessutom är vinet både ekologiskt och kommer i klimatsmart PET-flaska!
Recept: Linnéa Seidel
Vilket vin du ska välja till kyckling beror på hur du tillagar, kryddar och smaksätter den. Här får du tips på vilka vintyper som passar till olika rätter.
Läs mer »Recept på en smakrik kycklingsallad med smak av ingefära, chili och jordnötter.
Läs mer »Stjärnkocken Danyel Couet bryr sig lika mycket om råvaran som att det ska smaka gott.
Läs mer »Prova Linnéas variant på italienska Pasta Alfredo med kyckling, som får en härlig sötma från lök och fyllighet från soltorkade tomater.
Läs mer »