Kanapéer med kronärtskockskräm.
Välkomna nyårsgästerna med kanapéer och bubbel. Här har Linnéa komponerat den perfekta plockmaten med mild kronärtskockskräm och rökta räkor.
Läs mer »Förrätten till nyårsmenyn i år är en klassisk hummersoppa med en hint av cognac. Gudomligt gott och krämigt! Servera med frasiga oststänger som ger fin kontrast till den lena texturen.
Sätt en lyxig och festlig touch på soppan genom att toppa varje tallrik med en hel hummerklo. Oststängerna kan du göra utan ost om du föredrar en mer neutral smak.
2 frysta humrar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
0,5 fänkål
olja att steka i
2 msk tomatpuré
3 dl vitt vin
3 msk cognac
ca 7 dl vatten
2 lagerblad
3 dl vispgrädde
ca 2 msk majsstärkelse
salt
färsk dill och gräslök
Dela och plocka ur köttet ur humrarna. Förvara köttet i kylen tills soppan ska serveras.
Krossa skalet något.
Skala och skär ner lök och morot i mindre bitar. Skär även ner fänkålen.
Fräs skal från hummer, lök, morot och fänkål ett par minuter i lite olja.
Ha i tomatpurén och rör om ordentligt.
Tillsätt vitt vin och cognac. Låt allt koka tills ungefär hälften av vätskan kokat bort.
Tillsätt sedan vatten och lagerblad. Låt detta sjuda i cirka 40 minuter.
Sila av buljongen och ha upp i ren kastrull.
Tillsätt grädde och koka i ytterligare 10 minuter.
Rör ut lite majsstärkelse i vatten och ha i soppan. Sjud tills den tjocknat.
Smaka av med salt. Finhacka färsk dill och gräslök och ha i detta i soppan.
Skär ner hummerköttet i mindre bitar. Spar klorna till dekoration.
Fördela hummerköttet i skålar. Slå på het soppa. Toppa soppan med hummerklor och oststänger.
1 ark smördeg
1 ägg
1 dl riven, smakrik ost
1 msk finhackad dill
örtsalt
Sätt ugnen på 225°C.
Pensla smördegen med uppvispat ägg. Strö över riven ost, dill och örtsalt.
Skär i ca 2 cm breda remsor och tvinna. Grädda i ugnen i cirka 8 minuter eller tills de fått fin färg.
149,00 kr
Laroche Bourgogne Réserve har en inbjudande, fruktig och nyansrik doft med inslag av fat. Smaken är fruktig, och frisk med toner av fat, gröna äpplen, ananas, kryddor och citron. Passar utmärkt till grillade eller halstrade anrättningar med fisk och skaldjur.
119,00 kr
Torr, frisk och livfull karaktär som förfinas genom distinkta inslag av gröna äpplen, citrus och en välbalanserad mineralitet. Komplexiteten förhöjs av subtila toner av ljust bröd, vilket ger en rund och fyllig struktur, samt en antydan till nötighet som bidrar till en minnesvärd eftersmak.
Recept: Linnéa Seidel
Välkomna nyårsgästerna med kanapéer och bubbel. Här har Linnéa komponerat den perfekta plockmaten med mild kronärtskockskräm och rökta räkor.
Läs mer »Snart är det dags för en av årets största fester – den där vi firar ut året självt! Vi bad vår briljanta receptkreatör Linnéa Seidel ta fram en meny till nyårsfirandet och resultatet är de fyra härliga recepten nedan. Gott nytt år!
Läs mer »Till huvudrätten i år byter vi oxfilén mot oxkind – en underbart mör och smakrik detalj som ofta är mer prisvärd än filén. Till den en rödvinssås och potatis med en doft av tryffel.
Läs mer »Avsluta middagen med något som är både gott och vackert. Här har Linnéa gjort en pavlova med färska bär som garanterat kommer att imponera på gästerna.
Läs mer »