Cheesecake med pepparkakor, bär och glögg.
En god cheesecake med pepparkaksbotten, smaksatt med glögg att bjuda på till adventsfirande och glöggfester. Servera tillsammans med Glöet Sparkling Glögg.
Läs mer »Trifle är populär dessert i det brittiska köket och består av flera lager med krämiga fyllningar, kaksmulor och bär. Toppa med pepparkakor, polkastänger och bär.
Trifle är populär dessert i det brittiska köket och består av flera lager med krämiga fyllningar, kaksmulor och bär. Den här trifeln består av Glöet Sparkling Glögg och flera juliga smaker.
7 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
6 tsk pepparkakskrydda
2 tsk muskot
1 tsk apelsinzest
1 tsk kryddnejlika
3 dl farinsocker
2 dlrivna morötter
4 mosade bananer
4 ägg
3 dl olja
2 tsk torkad ingefära
Blanda mjöl, bakpulver och kryddor i en stor skål.
I en annan skål blandar du ihop socker, rivna morötter och mosade bananer. Tillsätt olja och ägg och sikta sedan ner mjölblandningen. Rör till en slät smet.
Häll ner smeten i en smörad och bröad bakform.
Grädda i ugnen vid 180 ° C i 35 minuter. Låt svalna och lägg kakan åt sidan på bakplåtspapper.
8 dl mjölk
1 vaniljstång
7 äggulor
2,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
5 msk kolasås
2 msk starkt kaffe
en nypa salt
3 dl grädde
1 tsk apelsinzest
Häll mjölken i en kastrull och lägg i en vaniljstång med frön. Värm upp mjölken och låt den bubbla långsamt. Under tiden blandar du äggulor, mjöl och socker i en stor skål så att blandningen blir jämn. Tillsätt hälften av den varma mjölken till äggblandningen, rör om hela tiden.
När blandningen är slät, häll den i kastrullen med resten av mjölken. Låt sjuda på svag värme under konstant omrörning. När blandningen är tjock, ta kastrullen från spisen och ta bort vaniljstången från blandningen.
Sila den tjocka grädden genom en sil så att grädden blir slät och inga klumpar kvarstår. Dela upp fyllningen i två separata skålar och låt svalna.
Fyllning 1: Tillsätt kolasås, kaffe och en nypa salt i den ena skålen.
Fyllning 2: I den andra skålen tillsätter du 3 dl vispad grädde och apelsinzest.
2 dl Glöet Sparkling Glögg
1,5 dl socker
Häll ner Glöet sparkling glögg och socker i en kastrull och låt koka upp till sockret lösts upp.
Ta bort från plattan och låt svalna.
200 g jordgubbar
100 g pepparkakor
pepparkakor
polkakäppar
florsocker
Lägg kakbitar på botten av en glasskål och fukta kakans botten med glögglagen. Varva ljusorange grädde, karamell-kaffekräm och krossade pepparkakor till skålen är fylld.
Toppa med jordgubbsbitar och blåbär. Garnera triflen med polkakäppar, bär och pepparkakor.
105,00 kr
Glöet Sparkling Glögg har en trevligt kryddig och fruktig doft med inslag av ingefära, körsbär, vanilj, kryddnejlika och kanel. Kryddig, fruktig smak med sötma, inslag av ingefära, körsbär, vanilj, kanel och apelsinskal.
En god cheesecake med pepparkaksbotten, smaksatt med glögg att bjuda på till adventsfirande och glöggfester. Servera tillsammans med Glöet Sparkling Glögg.
Läs mer »En julig cheesecake som görs på färskost och grädde smaksatt med mousserande glögg och klassiska julkryddor. Pepparkakor i botten och fin julröd topping.
Läs mer »För att runda av en härlig nyårsmiddag så krävs det förstås en riktigt härlig nyårsdessert! Gärna en som sprakar också. Här har jag valt att servera en nyårsdessert med choklad och biscotti!
Läs mer »