Jultrifle.

Trifle är populär dessert i det brittiska köket och består av flera lager med krämiga fyllningar, kaksmulor och bär. Toppa med pepparkakor, polkastänger och bär.

Jultrifle med pepparkakor
Glöet Sparkling Glögg

Glöet Sparkling Glögg

Spanien

Systembolaget nr:

7716001

108,00 kr


logo

6

logo

1 h 30 min

Trifle är populär dessert i det brittiska köket och består av flera lager med krämiga fyllningar, kaksmulor och bär. Den här trifeln består av Glöet Sparkling Glögg och flera juliga smaker.

Basen

Ingredienser

  • 7 dl vetemjöl

  • 4 tsk bakpulver

  • 6 tsk pepparkakskrydda

  • 2 tsk muskot

  • 1 tsk apelsinzest

  • 1 tsk kryddnejlika

  • 3 dl farinsocker

  • 2 dlrivna morötter

  • 4 mosade bananer

  • 4 ägg

  • 3 dl olja

  • 2 tsk torkad ingefära

Gör så här

    1. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor i en stor skål.

    2. I en annan skål blandar du ihop socker, rivna morötter och mosade bananer. Tillsätt olja och ägg och sikta sedan ner mjölblandningen. Rör till en slät smet.

    3. Häll ner smeten i en smörad och bröad bakform.

    4. Grädda i ugnen vid 180 ° C i 35 minuter. Låt svalna och lägg kakan åt sidan på bakplåtspapper.

2 x Gräddfyllning

Ingredienser

  • 8 dl mjölk

  • 1 vaniljstång

  • 7 äggulor

  • 2,5 dl socker

  • 1,5 dl vetemjöl

  • 5 msk kolasås

  • 2 msk starkt kaffe

  • en nypa salt

  • 3 dl grädde

  • 1 tsk apelsinzest

Gör så här

    1. Häll mjölken i en kastrull och lägg i en vaniljstång med frön. Värm upp mjölken och låt den bubbla långsamt. Under tiden blandar du äggulor, mjöl och socker i en stor skål så att blandningen blir jämn. Tillsätt hälften av den varma mjölken till äggblandningen, rör om hela tiden.

    2. När blandningen är slät, häll den i kastrullen med resten av mjölken. Låt sjuda på svag värme under konstant omrörning. När blandningen är tjock, ta kastrullen från spisen och ta bort vaniljstången från blandningen.

    3. Sila den tjocka grädden genom en sil så att grädden blir slät och inga klumpar kvarstår. Dela upp fyllningen i två separata skålar och låt svalna.

    4. Fyllning 1: Tillsätt kolasås, kaffe och en nypa salt i den ena skålen.

    5. Fyllning 2: I den andra skålen tillsätter du 3 dl vispad grädde och apelsinzest.

Glögglag

Ingredienser

  • 2 dl Glöet Sparkling Glögg

  • 1,5 dl socker

Gör så här

    1. Häll ner Glöet sparkling glögg och socker i en kastrull och låt koka upp till sockret lösts upp.

    2. Ta bort från plattan och låt svalna.

Montering av trifle

Ingredienser

  • 200 g jordgubbar

  • 100 g pepparkakor

  • pepparkakor

  • polkakäppar

  • florsocker

Gör så här

    1. Lägg kakbitar på botten av en glasskål och fukta kakans botten med glögglagen. Varva ljusorange grädde, karamell-kaffekräm och krossade pepparkakor till skålen är fylld.

    2. Toppa med jordgubbsbitar och blåbär. Garnera triflen med polkakäppar, bär och pepparkakor.

Glöet Sparkling Glögg

108,00 kr


Glöet Sparkling Glögg har en trevligt kryddig och fruktig doft med inslag av ingefära, körsbär, vanilj, kryddnejlika och kanel. Kryddig, fruktig smak med sötma, inslag av ingefära, körsbär, vanilj, kanel och apelsinskal.

Glöet Sparkling Glögg

Glöet


Glöet var först ut i världen med att erbjuda en färdigblandad dryck som består av glögg och mousserande vin.

Läs mer »