Kanapéer med kronärtskockskräm.

Välkomna nyårsgästerna med kanapéer och bubbel. Här har Linnéa komponerat den perfekta plockmaten med mild kronärtskockskräm och rökta räkor.

Kanapéer med kronärtskockskräm och rökta räkor.
Rotari Brut Riserva

Rotari Brut Riserva

Italien

Systembolaget nr:

7567

139,00 kr


logo

15

logo

0 h 20 min

Kanapéer i olika former är ofta enkla att göra men ger en lyxig känsla och är fina att titta på. Perfekt att låta gästerna mumsa på innan ni är redo att börja med nyårsmiddagen! Servera med ett gott, torrt bubbel.

Kanapéer med kronärtskockskräm:

Ingredienser

  • 290 g kronärtkockshjärtan

  • 100 g färskost

  • 1 msk olivolja med citron

  • några droppar honung

  • örtsalt

  • 8 skivor bröd

  • smör att steka i

  • rökta räkor

Gör så här

    1. Ha upp kronärtkockshjärtan och färskost i en skål. Mixa slätt med stavmixer.

    2. Smaka upp med olja, lite honung och salt. Ställ kallt minst 30 minuter så den blir fast i konsistensen.

    3. Stansa ut två rundlar ur varje brödskiva. Stek frasiga i smör. Låt svalna helt.

    4. Skeda på kronärtkockskrämen på de stekta brödskivorna. Toppa med rökta räkor och färsk gräslök/dill.

Bubbel till kanapéerna:

Rotari Brut Riserva

139,00 kr


Till smakrika smårätter passar ett friskt bubbel som Rotari Brut Riserva. Här finns en doft med fint brödig ton och inslag av citrus, gula äpplen och nougat. Torr, friskt, mineralrik, fruktig smak med inslag av grapefrukt, gula äpplen, päron, honung och bröd med fin längd.

Recept: Linnéa Seidel