Hummersoppa med cognac och frasiga oststänger.
Förrätten till nyårsmenyn i år är en klassisk hummersoppa med en hint av cognac. Gudomligt gott och krämigt! Servera med frasiga oststänger som ger fin kontrast till den lena texturen.
Läs mer »Välkomna nyårsgästerna med kanapéer och bubbel. Här har Linnéa komponerat den perfekta plockmaten med mild kronärtskockskräm och rökta räkor.
Kanapéer i olika former är ofta enkla att göra men ger en lyxig känsla och är fina att titta på. Perfekt att låta gästerna mumsa på innan ni är redo att börja med nyårsmiddagen! Servera med ett gott, torrt bubbel.
290 g kronärtkockshjärtan
100 g färskost
1 msk olivolja med citron
några droppar honung
örtsalt
8 skivor bröd
smör att steka i
rökta räkor
Ha upp kronärtkockshjärtan och färskost i en skål. Mixa slätt med stavmixer.
Smaka upp med olja, lite honung och salt. Ställ kallt minst 30 minuter så den blir fast i konsistensen.
Stansa ut två rundlar ur varje brödskiva. Stek frasiga i smör. Låt svalna helt.
Skeda på kronärtkockskrämen på de stekta brödskivorna. Toppa med rökta räkor och färsk gräslök/dill.
139,00 kr
Till smakrika smårätter passar ett friskt bubbel som Rotari Brut Riserva. Här finns en doft med fint brödig ton och inslag av citrus, gula äpplen och nougat. Torr, friskt, mineralrik, fruktig smak med inslag av grapefrukt, gula äpplen, päron, honung och bröd med fin längd.
Recept: Linnéa Seidel
Förrätten till nyårsmenyn i år är en klassisk hummersoppa med en hint av cognac. Gudomligt gott och krämigt! Servera med frasiga oststänger som ger fin kontrast till den lena texturen.
Läs mer »Till huvudrätten i år byter vi oxfilén mot oxkind – en underbart mör och smakrik detalj som ofta är mer prisvärd än filén. Till den en rödvinssås och potatis med en doft av tryffel.
Läs mer »Avsluta middagen med något som är både gott och vackert. Här har Linnéa gjort en pavlova med färska bär som garanterat kommer att imponera på gästerna.
Läs mer »Snart är det dags för en av årets största fester – den där vi firar ut året självt! Vi bad vår briljanta receptkreatör Linnéa Seidel ta fram en meny till nyårsfirandet och resultatet är de fyra härliga recepten nedan. Gott nytt år!
Läs mer »