Körsbärstomater fyllda med läcker kräm på chèvre.

Ännu ett perfekt tapastilltugg är dessa chèvrefyllda tomater som de flesta finner oemotståndliga.

Tomater fyllda med chèvre
Pata Negra Cava Brut

Pata Negra Cava Brut

Spanien

Systembolaget nr:

7684

87,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 20 min

En perfekt tapas är dessa små, söta körsbärstomater som är fyllda med en ljuvlig kräm på chèvre. De är dessutom väldigt enkla att göra, lite pilliga, men enkla.

Ingredienser

  • 25 st körsbärstomater

  • 150 g chèvre

  • 2/3 dl gräddfil

  • Saft från 1/2 lime

  • Salt

  • 1 tsk flytande honung

  • Krasse till dekoration

Gör så här

    1. Skär av toppen på tomaterna och gröp försiktigt ur dem med en tesked.

    2. Mixa chèvre, gräddfil, lime, salt och honung slätt.

    3. Häll upp fyllningen i en spritspåse och fyll tomaterna.

    4. Toppa dina tomater med chèvre med lite krasse.

Pata Negra Cava Brut

87,00 kr


Till mina chèvrefyllda tomater passar såklart ett glas Pata Negra Cava Brut fint. Ett spanskt mousserande vin med medelstor doft och inslag av päron gula äpplen och citron.

Recept: Linnéa Seidel