Krämig, lyxig pasta med oxfilé och svamp.

Linnéa bjuder på en smakrik och lyxig pasta med oxfilé, svamp, örter och grädde. Recept och vintips från Italiens Toscana.

Krämig, lyxig pasta med oxfilé och svamp
Ruffino Riserva Ducale Chianti Classico Riserva

Ruffino Riserva Ducale Chianti Classico Riserva

Italien

Systembolaget nr:

79652

239,00 kr


CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia

CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia

Australien

Systembolaget nr:

6873

239,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 30 min

Idag tänkte jag bjuda er på ett helt fantastiskt recept på en lyxig pasta. Skulle jag få välja en enda pastarätt att äta under resten av mitt liv skulle det bli detta. En krämig, smakrik och lyxig pasta med oxfilé, svamp, örter och grädde.

Tänk på att pastan inte skall bada i såsen, utan den skall suga åt sig av alla goda smaker i såsen och bli sådär underbart krämig och god. Idag använde jag mig av champinjoner, men när det är i säsong blir det oslagbart gott att ha i kantareller istället. Svamp i en lyxig pasta med oxfilé gör verkligen underverk!


Lyxig pasta med oxfilé

Ingredienser

  • 400 g oxfilé

  • 1 röd lök

  • 200 g färsk svamp

  • smör att steka i

  • 1 vitlöksklyfta

  • 2 dl köttbuljong

  • 1 dl rött vin

  • 1 msk soja

  • 3 dl grädde

  • 2 dl hackade, färska örter

  • salt och peppar

  • rikligt med Parmigiano Reggiano

  • 250 g färsk fettuccine

Gör så här

    1. Putsa oxfilén och skär den i mindre bitar. Bryn den hastigt i en het panna med en klick smör.

    2. Strimla rödlöken och skär ned svampen i mindre bitar. Stek detta i samma stekpanna fast på medelvärme så inget bränns vid.

    3. När svampen börjat ge ifrån sig vätska och svamp och lök fått en gyllene färg, tillsätt en klick smör.

    4. Pressa eller finhacka vitlöken och låt den steka med. Lägg sedan i de brynta köttet. Slå på köttbuljong, rött vin, soja och grädde. Låt allt koka ihop under cirka 10 minuter tills du fått en tjock, krämig pastasås.

    5. Koka upp rikligt med vatten i en kastrull och koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

    6. Hacka örter och rör ner cirka hälften av örterna tillsammans med den kokta pastan i såsen. Rör om ordentligt. Smaka av med salt och peppar.

    7. Lägg upp pastan på ett stort fat. Riv Parmigiano Reggiano och strö den tillsammans med resterande färska örter över pastan.

    8. Fredagsmyset kan börja!

Passande vin till pasta med oxfilé och svamp:

CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia

239,00 kr


Vi presenterar här två viner i olika prisklasser som passar perfekt till pasta med oxfilé. Vilket du väljer att servera beror på vad plånboken tillåter.

CHILL OUT är ett medelfylligt, kryddigt vin på druvan cabernet sauvignon. Smaken är generös med bra vinbärskaraktär och inslag av svartpeppar och örter.

Ruffino Riserva Ducale Chianti Classico Riserva

239,00 kr


Ett av Ruffinos mest prisbelönta viner och är allmänt känt som en måttstock för hur en Chianti Classico Riserva ska smaka. Vinet har lagrats 24 månader på fat och ytterligare nästan tre år i flaskan. Huvuddruvan är Sangiovese med en mindre del Cabernet Sauvignon och Merlot. I smaken finner du mörka körsbär och kryddiga fat som ger en genuin toskansk smakprofil.

Du kanske också är intresserad av:

Recept: Linnéa Seidel

Vodkapasta

Vodkapasta.


Sofia Wood delar med sig av ett av hennes mest populära recept - vodkapasta. Vodkapasta är både enkelt att tillaga och lämnar tallrikarna renskrapade. 

Läs mer »