Kryddiga revbensspjäll med glöggsmak.
Julbordsklassikern revbensspjäll kommer här i en ny tappning, då de smaksätts med Blossas alkoholfria glögg för en härligt julig smak.
Tillhör du också dem som uppskattar revbensspjäll på julbordet? Då kan vi tipsa om dessa från köket.se - ett smakrikt recept på saftiga revben som smaksätts med Blossas alkoholfria glögg för en härligt julig smak. En kommande klassiker på julbordet kanske.
Revbensspjäll:
Ingredienser
1,5 kg revbensspjäll
3 dl Blossa alkoholfri glögg
0,5 dl kinesisk soja
3 dl vatten
50 g färsk ingefära, skalad och skivad
1 klyfta vitlök, hackad
salt och peppar
1-2 msk honung
Gör så här
Koka upp glögg, soja och vatten och tillsätt ingefära och vitlök. Lägg ner köttet, koka upp och skumma av. Koka i 75-90 minuter under lock tills spjällen känns möra och köttet börjar lossna från benen.
Sila av skyn och koka ihop den tills det är 3-4 dl kvar. Låt den kallna. Ta bort fettet, blanda i honung och häll tillbaka skyn på spjällen i en ugnsform.
Sätt ugnen på 225 grader. Tillaga i mitten av ugnen tills de får lite yta och blir varma, i ca 25 minuter. Smaka av med salt och peppar och servera.
Blossa Glögg Alkoholfri
30,00 kr
Blossa Glögg Alkoholfri har en fruktig doft med en ton av kardemumma. Glöggen har en söt smak med inslag av kryddnejlika och kardemumma.
Blossa Glögg Alkoholfri Ekologisk
39,00 kr
Blossas ekologiska och alkoholfria glögg har en kryddig, söt smak med inslag av kanel, kryddnejlika och ingefära.
Ugnsrostad brysselkål med rostad mandel och lingondressing.
Ugnsrostad brysselkål har blivit en storfavorit i svenska hem, inte bara på julen. Här serverar Linnéa brysselkål toppad med rostad mandel och lingondressing.
Läs mer »