Kryddiga revbensspjäll med glöggsmak.

Julbordsklassikern revbensspjäll kommer här i en ny tappning, då de smaksätts med Blossas alkoholfria glögg för en härligt julig smak. 

Revbensspjäll med blossa glaze
logo

4

logo

2 h 0 min

Tillhör du också dem som uppskattar revbensspjäll på julbordet? Då kan vi tipsa om dessa från köket.se - ett smakrikt recept på saftiga revben som smaksätts med Blossas alkoholfria glögg för en härligt julig smak. En kommande klassiker på julbordet kanske.

Revbensspjäll:

Ingredienser

  • 1,5 kg revbensspjäll

  • 3 dl Blossa alkoholfri glögg

  • 0,5 dl kinesisk soja

  • 3 dl vatten

  • 50 g färsk ingefära, skalad och skivad

  • 1 klyfta vitlök, hackad

  • salt och peppar

  • 1-2 msk honung

Gör så här

    1. Koka upp glögg, soja och vatten och tillsätt ingefära och vitlök. Lägg ner köttet, koka upp och skumma av. Koka i 75-90 minuter under lock tills spjällen känns möra och köttet börjar lossna från benen.

    2. Sila av skyn och koka ihop den tills det är 3-4 dl kvar. Låt den kallna. Ta bort fettet, blanda i honung och häll tillbaka skyn på spjällen i en ugnsform.

    3. Sätt ugnen på 225 grader. Tillaga i mitten av ugnen tills de får lite yta och blir varma, i ca 25 minuter. Smaka av med salt och peppar och servera.

Vegan
Blossa Glögg Alkoholfri

Blossa Glögg Alkoholfri

30,00 kr


Blossa Glögg Alkoholfri har en fruktig doft med en ton av kardemumma. Glöggen har en söt smak med inslag av kryddnejlika och kardemumma.

Blossa Glögg Alkoholfri Ekologisk

39,00 kr


Blossas ekologiska och alkoholfria glögg har en kryddig, söt smak med inslag av kanel, kryddnejlika och ingefära.