Kyckling med enbär och rosmarin.

En riktigt höstig kycklingrätt som får lite viltsmak av enbär och rosmarin. Servera med ett hemgjort potatismos eller ris.

Kyckling med enbär och rosmarin.
Leyda Las Brisas Pinot Noir

Leyda Las Brisas Pinot Noir

Chile

Systembolaget nr:

57137

150,00 kr


logo

4

logo

0 h 45 min

Detta recept framhäver de unika smakerna i svalklimats-pinot noir och skapar en harmonisk mat- och vinupplevelse!

Kyckling med enbär och rosmarin:

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst

  • 2 msk olivolja

  • 1 lök, finhackad

  • 3 vitlöksklyftor, finhackade

  • 1 dl rött vin

  • 1 dl kycklingbuljong

  • 8-10 enbär, krossade

  • 2 kvistar rosmarin

  • salt och peppar efter smak

Gör så här

    1. Salta och peppra kycklingbrösten.

    2. Värm olivolja i en stekpanna över medelhög värme. Lägg i kycklingbrösten och stek dem tills de är gyllenbruna på båda sidorna. Ta ur dem och lägg dem åt sidan.

    3. I samma panna, tillsätt finhackad lök och vitlök. Fräs tills löken blir genomskinlig.

    4. Häll i det röda vinet och låt det reducera till hälften. Tillsätt sedan kycklingbuljongen.

    5. Lägg i de krossade enbären och rosmarinkvistarna.

    6. Lägg tillbaka kycklingbrösten i pannan. Låt allt småkoka i ca 20 minuter, eller tills kycklingen är genomkokt.

    7. Servera kycklingen varm, gärna med en klick potatismos eller ris.

Vintips till kycklingen:

Leyda Las Brisas Pinot Noir

150,00 kr


Leyda Single Vineyard Las Brisas Pinot Noir från Chile har en fruktig och nyanserad doft med inslag av skogshallon, körsbär, färska örter samt en spets av blommor och parfym. Smaken är mjuk och fruktig med frisk syra och trevliga toner av röda frukter och bär, tomatlöv, kryddor och stendamm.