Kycklingburritos med svarta bönor och chili.

Även om jag älskar att laga mat kan det ibland vara skönt att bara ställa in något i ugnen, fixa en snabb sallad och på 15 minuter ha maten klar att servera.

Kycklingburritos
CHILL OUT Zinfandel Organic 1,5L

CHILL OUT Zinfandel Organic 1,5L

Italien

Systembolaget nr:

5620607

153,00 kr


Allesverloren Shiraz

Allesverloren Shiraz

Sydafrika

Systembolaget nr:

2900201

129,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 45 min

Jag gillar mat som går att förbereda dagen eller kvällen innan. Även om jag älskar att laga mat kan det ibland vara skönt att bara ställa in något i ugnen, fixa en snabb sallad och på 15 minuter ha maten klar att servera. Speciellt en fredag då alla kanske är lite trötta och hungriga efter en lång arbetsvecka. När man då kan få till en härlig fredagsfeeling i maten, ja då känns allt extra fint!

Mina burritos kvalar verkligen in bland fredagsfavoriterna. Jag har fyllt dom med en härligt kryddig kycklingröra, mosade svarta bönor som fått hetta av chili och nästan en sammetskänsla tack vare kakaon. Lite fräscha bladgrönsaker och så ost. Allt rullas ihop och in i ugnen så osten får smälta ner över alla underbara smaker och liksom kapslar in allt i ren godhet

Kycklingburritos

Ingredienser

  • 700 g kyckling

  • 2 vitlöksklyftor

  • 3 msk paprikapulver

  • 2 msk oregano

  • 1 msk spiskummin

  • 1 dl tomatpuré

  • 2 stora tomater

  • saft från 1 lime

  • färsk koriander/bladpersilja

  • 1 förpackning svarta bönor

  • 1/2 msk kakao

  • chili efter smak

  • salt

  • 150 g riven cheddarost

  • bladgrönt (persilja, ruccola eller bladspenat)

  • 8 st tortillabröd

  • 2 dl turkisk yoghurt

Gör så här

    1. Strimla kycklingen fint och stek på hög värme i en stekpanna.

    2. Skala och hacka vitlöken, låt den steka med. Sänk värmen. Krydda med paprikapulver, oregano och spiskummin. Rör i tomatpurén. Skär tomaterna i bitar och låt den steka med i kycklinggröran.

    3. Skölj de svarta bönorna noga. Låt rinna av. Ha upp dom i en bunke och mosa dom lätt med en gaffel. Blanda i paprikapulver, kakao, chili, salt och saften från 1/2 lime.

    4. Placera tortillabrödet på en bit ugnsfolie. Lägg ut de mosade bönorna i en smal rand i mitten av brödet.

    5. Lägg sedan på kyckling och tomatröran, hackade bladgrönsaker och riven ost. Rulla ihop till en tight rulle, vik in ändarna.

    6. Rulla in burriton i ugnsfolien. Snurra ihop ändarna. Lägg i en ugnsfast form. Upprepa på resterande sju bröd (så här långt kan du förbereda dagen innan).

    7. Gratinera i ugnen i 15 minuter i 200°C.

    8. Dela burriton med hjälp av en vass kniv. Gör en enkel sås av yoghurt, limesaft, hackad koriander/persilja och salt att doppa burriton i. Blanda samman de grönsaker du gillar bäst och servera till dina burritos.

    9. Låt fredagsmyset börja!

Vin till kycklingburritos

CHILL OUT Zinfandel Organic 1,5L

153,00 kr


Smak och doft har generösa toner av mörklila plommon, björnbär och kanel som tillsammans med inslag av rostad ek, viol och en fläkt av vanilj bildar en enighet. Eftersmaken är lång och bjuder på en behaglig kryddighet.

Allesverloren Shiraz

129,00 kr


Allesverloren Shiraz har en stor doft med inslag av plommon, björnbär, skogshallon, svartpeppar, kryddor, tobak, lagerblad, kakao och fat. Elegant med mjuk tanninstruktur och välintegrerade fat. Lång, harmonisk eftersmak.

Recept: Linnéa Seidel