CHILL OUT inför 100% rPET.
CHILL OUT växlar upp sina gröna ambitioner och blir nu ett av de första vinvarumärkena i Europa att införa rPET i hela sortimentet - flaskor av 100% återvunnen plast.
Läs mer »Lammkött har en väldigt egen, mustig smak som passar mycket bra i diverse grytor och långkok. Här har vi en ragu med lam som får smak av ett fylligt sangiovesevin från Chill Out, och serveras med orecchiette.
En mustig lammragu passar perfekt till höstens svala kvällar, då den är full av värmande smaker från lagerblad, tomat och rött vin.
Här använder vi en sangiovese från vinserien Chill Out, som bidrar med fruktigt fylliga smaker och toner av färska örter.
400 g lammkött, ex lammstek, i bitar
2 dl kikärtor, kokta
2 stänger selleri, finhackade
1 liten morot, finhackad
1 gula lökar, finhackade
1 msk tomatpuré
3 lagerblad
15 svartpepparkorn, krossade
1 burk hela tomater
3 dl rött vin, t.ex. CHILL OUT Sangiovese Organic
1 l kycklingbuljong
2 msk smör
320 g orecchiette (eller din favoritpasta!)
Bryn grönsakerna i smöret ordentligt i en gryta, på medelvärme.
Tillsätt tomatpuré och kryddorna och svetta dem i 5 min.
Skär lammet i 2,5 cm stora kuber. Bryn köttet på högsta tänkbara värme i smör i en stekpanna till det är ordentligt brynt. Lägg sedan lammbitarna i grytan.
Koka ur stekpannan med vinet i ca 2 min, häll sedan detta i grytan. Tillsätt även tomaterna och buljongen. Låt sjuda på svag värme tills köttet är mört, vilket bör ta ca 1,5-2 timmar.
Tillsätt kokta kikärtor och koka ner till grytan tjocknat.
Koka pastan. Blanda sedan ner pastan i lammgrytan, tillsätt pastavatten till det blir en bra konsistens. Buon Appetito!
Recept: Danger Österlin
CHILL OUT växlar upp sina gröna ambitioner och blir nu ett av de första vinvarumärkena i Europa att införa rPET i hela sortimentet - flaskor av 100% återvunnen plast.
Läs mer »Är glas eller plast bäst, får vinet sämre smak av att buteljeras på PET-flaska och spelar egentligen miljömärkningen någon roll?
Läs mer »Lamm är ett magert och välsmakande kött och faktiskt miljövänligare än gris- och nötkött. Vi tipsar om vin som passar till rätter på lamm.
Läs mer »