Expedition Carmenère - ett klimatsmart fruktigt rött vin.
Nu lanseras Expedition Carmenère som utforskar världens populäraste regioner, ett fruktigt rött vin som presenteras i en klimatsmart PET-flaska.
Läs mer »Här får lammet underbar smak av några av dess bästa vänner: Rosmarin och vitlök. Servera med bakade småtomater och en enkel sås, en så kallad pistou.
Att grilla lamm blir otroligt gott - det smakar inte alls kofta som vissa säger och med rätt tillbehör känns det riktigt lyxigt. Här får lammet smak av rosmarin och vitlök, och serveras tillsammans med bakade småtomater på kvist, en pistou av basilika, en bönsallad och lite gröna blad.
ca 600 gram lammytterfilé
rosmarinkvistar
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
ca 300 g körsbärstomater på kvist
2 msk olivolja
1 krm flingsalt
1 kruka färsk basilika
2 vitlöksklyftor
0,5 dl olivolja
1 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
ca 500 gram blandande bönor, kokta
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 dl bladpersilja, finhackad
0,25 dl olivolja
ca 300 g hjärtsallad/gemsallad
vit balsamvinäger
Sätt ugnen på 220 grader varmluftsugn.
Putsa och torka av lammfiléerna och lägg i en form eller i en plastpåse, lägg på repad rosmarin, 2 skivade vitlöksklyftor och 3 msk olivolja, massera in runt köttets ytor och låt vila tills det är dags att grilla.
Lägg körsbärstomater med kvist i en oljad ugnssäker form. Ringla över 2 msk olivolja och strö över 1 krm flingsalt. Tillaga i nedre delen av ugnen 15–20 minuter utan att de får för mycket färg.
Lägg basilikablad + stjälk i en mixer, skala 2 vitlöksklyftor och lägg i dem också. Mixa och tillsätt 0,5 dl olivolja lite i taget, smaka av med salt och svartpeppar.
Ta fram en skål och blanda ner sköljda bönor, vitlökshack (1 klyfta), 1 dl bladpersilja och 0,25 dl olivolja, smaka av.
Sväng de sköljda salladsbladen i en skål med lite stänk av olivolja och vit balsamvinäger.
VID SERVERING: Grilla lammytterfiléerna på var sida, i några minuter beroende på tjocklek, låt vila en stund. Servera det ljumma köttet, skuret i skivor, tillsammans med bakade småtomater, gröna blad, bönsallad och pistou!
79,00 kr
Expedition Carmenère har en mycket trevlig och fruktig doft med inslag av fat, plommon, färska örter, svarta vinbär, blåbär, vanilj och lakrits. Vinet har en fruktig smak med inslag av fat, plommon, färska örter, svarta vinbär, viol, blåbär, peppar och choklad.
Recept: Louise Bondebjer
Nu lanseras Expedition Carmenère som utforskar världens populäraste regioner, ett fruktigt rött vin som presenteras i en klimatsmart PET-flaska.
Läs mer »Finns det något godare än att grilla en riktigt god köttbit när vädret tillåter? Här får du flera tips och rekommendationer på viner som passar utmärkt till olika typer av grillat kött.
Läs mer »Lamm är ett magert och välsmakande kött och faktiskt miljövänligare än gris- och nötkött. Vi tipsar om vin som passar till rätter på lamm.
Läs mer »Pintxos är den perfekta plockmaten! Du kan göra hur många olika kombinationer och varianter som helst, men den här slår de flesta.
Läs mer »