Lyxig pasta med tryffel och ryggbiff.

Linnéas recept på en underbar pasta med tryffel och ryggbiff. Avnjut med ett glas Ruffino Riserva Ducale för en fulländad smakupplevelse.

Pasta med tryffel
Ruffino Riserva Ducale Chianti Classico Riserva

Ruffino Riserva Ducale Chianti Classico Riserva

Italien

Systembolaget nr:

7965201

239,00 kr


CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia

CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia

Australien

Systembolaget nr:

687308

239,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 25 min

Pasta med tryffelsås och ryggbiff

Ingredienser

  • ca 500 g ryggbiff

  • 1 msk smör

  • 1 gul lök

  • 1 dl grönsaksbuljong

  • 1 dl vitt vin

  • 2 dl grädde

  • 1 1/2 krm tryffelolja

  • salt & svartpeppar

  • parmesan

  • ärtskott

Gör så här

    1. Skär biffen i strimlor och stek dem hastigt i en klick smör. Lägg köttet på ett fat och täck över med folie medan du gör såsen.

    2. Skala och strimla löken. Stek den mjuk.

    3. Tillsätt buljong och vin. Låt koka tills du har cirka hälften av vätskan kvar.

    4. Tillsätt grädden och koka tills allt blivit krämigt.

    5. Tillsätt tryffelolja, kött, salt och peppar. Låt allt koka upp.

    6. Koka pastan och blanda ner den i såsen.

    7. Riv parmesan, finhacka några ärtskott och strö över alltsammans.

Ruffino Riserva Ducale Chianti Classico Riserva

239,00 kr


Vi presenterar här två viner i olika prisklasser som passar perfekt till pasta med oxfilé. Vilket du väljer att servera beror på vad plånboken tillåter.

Ett utmärkt vin till pastan är Ruffino Riserva Ducale Chianti. Det är ett komplext, nyanserat och fylligt vin med smak av viol, solmogna körsbär, plommon, choklad och kanel med inslag av kryddiga toner från fat. Vinet har en lång eftersmak. Ruffino Riserva Ducale gör sig mycket väl tillsammans med lite krämigare pastarätter.

CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia

239,00 kr


CHILL OUT är ett medelfylligt, kryddigt vin på druvan cabernet sauvignon. Smaken är generös med bra vinbärskaraktär och inslag av svartpeppar och örter.

Fler goda recept:

Recept: Linnéa Seidel