3 nya härliga viner från Laroche.
Nu lanserar vi nya viner från den tillförlitliga vinproducenten Laroche, två från södra Frankrike och en från Chablis.
Läs mer »Här har Linnéa gjort en lyxig smörgåstårta där hon utelämnat allt vad leverpastej, majonnäs och räkor heter.
Jag har gjort en variant som faller mig lite mer i smaken än den klassiska smörgåstårtan. Nämligen en lyxig smörgåstårta med ett täcke av färskost och créme fraîche. Med ena lagret bestående med smaker från grön pesto och fetaost och det andra soltorkade tomater, basilika och salami. Fräscht, otroligt gott och vackert att se på.
Smörgåstårtan kan du sedan dekorera med precis vad du vill. Olika sorters ostar? Olika sorters kallskuret? Grönsaker, frukt och nötter – bara din fantasi sätter gränser.
Det viktiga är att göra själva smörgåstårtan dag 1, låta den vila i kylen över natten och sedan dekorera samma dag den ska ätas. Jag personligen gillar smörgåstårta på formfranska allra bäst. Men du kan såklart även använda halvmånar av typen polarböd eller hönökaka.
150 g fetaost
150 g färskost
1/2 dl crème fraîche
3 msk pesto + mer att breda ut på brödet
Saften från 1/2 lime
salt och peppar
Finfördela fetaosten i en bunke, blanda i färskost, crème fraîche, grön pesto och saft från 1/2 lime.
Smaka av med salt och peppar.
80 g soltorkade tomater i olja
1/2 dl crème fraîche
150 g färskost
1 tsk örtsalt
1/2 kruka basilika
60 g lindösalami
salt
Finhacka de soltorkade tomaterna fint.
Blanda tillsammans med färskost, crème fraîche, örtsalt, finhackad basilika och finhackad salami.
Smaka av med salt.
200 g färskost
2 dl crème fraîche
1 tsk örtsalt
70 g parmaskinka
60 g lindösalami
pistagenötter
oliver
melon
ärtskott
färsk basilika
1 förpackning formfranska
Vispa upp créme fraîche med hjälp av en elvisp, tillsätt färskosten och vispa helt slätt. Ha i salt.
Skär kanterna av formfranskan och fördela ut dom så dom täcker botten av en form med löstagbar kant.
Bred ett lager pesto över brödet och sedan fetaost- och pestoröran. Lägg på ett lager bröd som täcker allt. Ha på röran med soltorkade tomater och salami. Avsluta med ett lager bröd.
Jag brukar alltid bre på ett lager av dekorationsröran på toppen av smörgåstårtan och sedan plasta in den väl. Låt vila i kylen över natten så den blir riktigt saftig.
Tag bort formen från smörgåstårtan. Bred ett tjockt lager av dekorationsröran ovanpå och runt om så det täcker och blir fint.
Dekorera sedan smörgåstårtan med ärtskott, kulor av melon, oliver, finhackade pistagenötter, färsk basilika, salami och parmaskinka i vackra mönster.
Till denna lyxiga smörgåstårta kan du servera ett glas fin chardonnay, välj flaska eller box beroende på antalet gäster.
279,00 kr
Med sin utmärkta kvalitet och överkomliga pris ett vin som ger mycket vin för pengarna. Inte undra på att det har regnat fina omdömen och utmärkelser över detta vin.
109,00 kr
L Chardonnay har en fruktig och attraktiv doft med inslag gröna äpplen, färska örter, persika och citron. Smaken är torr, fruktig och fräsch med fina toner av gröna äpplen, gul melon, päron och citrus.
Recept: Linnéa Seidel
Nu lanserar vi nya viner från den tillförlitliga vinproducenten Laroche, två från södra Frankrike och en från Chablis.
Läs mer »L Chardonnay från Laroche är ett populärt och omtyckt chardonnay-vin från södra Frankrike.
Läs mer »Visste du att det franska nationalhelgonet Saint Martin av Tours står indirekt bakom Chablisvinerna - men också att skåningarna den 10 november frossar i gås och svartsoppa?
Läs mer »Det är med stor glädje vi nu påbörjat ett samarbete med det anrika och dynamiska vinföretaget Domaine Laroche.
Läs mer »