Marinerade revbensspjäll, kalvrygg och kyckling med goda röror.

Duka upp till en chilensk festmåltid som innehåller marinerat kött, kyckling och massor av goda röror. Vi tipsar även om vin som passar till.

Chilensk festmåltid
logo

6

logo

5 h 0 min

Duka upp till en chilensk festmåltid! Köttet sköter sig själv i ugnen medan du fixar röror och smuttar på ett glas Tarapacá Biodiversity Cabernet Sauvignon Syrah. Här är maten och drycken till kalaset. Salud!

Kalvrygg, revbensspjäll och kyckling.

Ingredienser

  • 1 1/2 - 2 kg kalvrygg i skivor med ben

  • 1 kg revbensspjäll

  • 1 kyckling

Gör så här

    1. Värm ugnen till 125 grader.

    2. Lägg kalvryggen på en plåt i ugnen med folie över. Baka i ugnen i två timmar.

    3. Lägg sedan revbensspjäll och kyckling med folie över på samma plåt som kalvryggen.

    4. Ugnsbaka allt i ytterligare två timmar.

    5. Ta ut plåten. Sätt upp temperaturen till 200 grader.

    6. Pensla allt kött och kycklingen med marinaden.

    7. Sätt in plåten i ugnen i ytterligare en halvtimme.

    8. Servera med röror och het tomatsås.

Marinad.

Ingredienser

  • 1/2 dl flytande honung

  • 1/2 dl japansk soya

  • 1 msk oxfond

  • 1 tsk sambal oelek

Gör så här

    1.  Blanda ihop ingredienserna och låt stå ett tag.

Majsröra.

Ingredienser

  • 1 burk majskorn (340 g)

  • 1/2 burk kidneybönor (200 g)

  • 1 cm grön pepparfrukt

  • 1 dl olja

  • 1 msk citronsaft

  • 2 tsk salt

Gör så här

    1. Kör majskorn, bönor, pepparfrukt och olja i en mixer.

    2. Smaka av med citronsaft och salt.

Het tomatsås.

Ingredienser

  • 2 burkar konserverade körsbärstomater (800 g)

  • 1 msk extra hot chilisås

  • 4 msk tomatketchup

  • 1 tsk salt

Gör så här

    1. Mixa alla ingredienser.

    2. Värm såsen före servering.

Avokadoröra.

Ingredienser

  • 4 mogna avokados

  • 1 vitlöksklyfta

  • Saft av 1/2 citron

  • 2 tsk tacokrydda

  • 1 tsk salt

Gör så här

    1. Mosa avokadon med en gaffel.

    2. Pressa vitlöken.

    3. Blanda med citronsaft, tacokrydda och salt.

Bönröra.

Ingredienser

  • 2 msk smör/olja

  • 1 rödlök

  • 1 dl balsamvinäger

  • 1/2 dl strösocker

  • 1 burk röda kidneybönor (400 g)

  • 1 burk små svarta bönor (400 g)

  • 1 burk cannelinibönor (400 g)

  • 1 burk stora vita bönor (400 g)

  • salt och peppar

Gör så här

    1. Hacka lök och stek i smör/olja.

    2. Håll på balsamvinäger och socker.

    3. Låt koka ihop.

    4. Häll av vätskan på bönorna.

    5. Blanda i bönorna, värm.

    6. Salta och peppra.

Vintips till spjällen:

Tarapacá Biodiversity Cabernet Sauvignon Syrah

119,00 kr


Doften i Tarapacá Biodiversity Cabernet Sauvignon Syrah är generöst fruktig med inslag av svarta vinbär, björnbär, svartpeppar och en fläkt av viol. Smaken är mjuk och fruktig med inslag av mörka frukter och bär samt ett stänk av vanilj, svartpeppar och lakrits. Både vinets balans och smaklängd är bra, speciellt i relation till det fördelaktiga priset.

Guacamole

Godaste guacamolen.


Hemlagat är bäst! Och enklare än vad du tror. Hoppa över kryddpåsen och gör din egen avokadoröra. Extra god blir guacamolen om du mortlar i stället för att mixa avokadon och låter den vara lite bitig!

Läs mer »