Morotsbiffar med smulad fetaost.

Recept på matiga morotsbiffar som med lite smulad fetaost blir en perfekt start på minglet.

Morotsbiffar med smulad fetaost
Pongrácz Brut

Pongrácz Brut

Sydafrika

Systembolaget nr:

7628

139,00 kr


André Clouet Grande Réserve

André Clouet Grande Réserve

Frankrike

Systembolaget nr:

7686

359,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 25 min

Ingredienser

  • Ca 600 g morötter

  • 1 liten röd lök

  • Färsk basilika

  • 2 ägg

  • 4 msk vetemjöl

  • 100 g fetaost

  • 1/2 msk citron

  • salt och svartpeppar

  • Olja att steka i

Gör så här

    1. Riv morötterna. Finhacka lök och basilika. Blanda allt i en bunke tillsammans med ägg, vetemjöl, citron, salt och peppar. Rör om väl.

    2. Hetta upp en stekpanna med olja i. Forma morotsröran till små biffar med hjälp av händerna. Stek på medelvärme tills dina morotsbiffar har fått fin yta på båda sidor.

    3. Lägg upp morotsbiffarna på ett fat, smula över fetaosten och finhacka basilika.

Vintips till biffarna:

Pongrácz Brut

139,00 kr


Pongrácz Brut har en fruktig smak med inslag av gula äpplen, kex, honung och grapefrukt. Utmärkt som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.

André Clouet Grande Réserve

359,00 kr


André Clouet Grande Réserve är en champagne med fruktig, utvecklad, nyanserad doft med fina inslag av röda äpplen, rostat bröd, nougat, dadlar och pomerans. Smaken är fruktig, mycket frisk, utvecklad med inslag av röda äpplen, rostat bröd, mineral, valnötter och apelsin.

Recept: Linnéa Seidel

Crostini med ricotta, soltorkade tomater och salamichips

Goda tilltugg till bubblet.


Mingel, förfest eller välkomstskål - det är alltid gott att ha något att tugga på till bubblet. Chips och nötter i all ära, men här kommer ett lite festligare alternativ.

Läs mer »