Morotssoppa med chili och ingefära.

En morotssoppa med mycket smak som passar bra att äta både varm en kylig vinterdag, och kall en solig sommardag..

Morotssoppa med chili och ingefära
Casal Garcia Vinho Verde

Casal Garcia Vinho Verde

Portugal

Systembolaget nr:

259601

77,00 kr


logo

0 h 25 min

En morotssoppa med mycket smak och som tack vare sin ingefära och chili är den även balsam för hälsan. Hettan i morotssoppan balanseras fint av den söta och krämiga kokosmjölken.

Ingredienser

  • 1 kg morötter

  • 1 klyfta vitlök

  • 1 msk ingefära

  • 1 gul lök

  • 1/2 liten röd chili

  • 5 dl vatten

  • grönsaksbuljongpulver eller tärning (till 5 dl vatten)

  • 2 dl kokosmjölk

  • saft från 0,5 citron

  • rapsolja

  • salt och svartpeppar

Gör så här

    1. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs grovt hackad gul lök, skivad vitlök och skivad chili. Rör om med jämna mellanrum.

    2. Skiva morötterna och lägg i kastrullen.

    3. Häll i vatten och grönsaksbuljongpulver (eller tärning). Låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt småkoka till dess att morötterna har mjuknat (ca 10 minuter).

    4. Häll i kokosmjölken, riven ingefära och den pressade citronsaften.

    5. Mixa allt till en slät soppa.

    6. Smaka av med salt och svartpeppar och häll upp din morotssoppa i djupa tallrikar eller några vackra skålar.

Vin till morotssoppa med hetta:

För liten plånbok:

Casal Garcia Vinho Verde

77,00 kr


Vinho Verde betyder det gröna vinet på portugisiska med det syftar inte på vinets färg utan på att vinerna (oavsett färg) säljs och konsumeras när de är unga. Smaken är fruktig och pärlande med trevliga toner av melon, gröna äpplen, päron och citrus.

Premium:

Kung Fu Girl Riesling

149,00 kr


Kung Fu Girl Riesling har en medelstor doft med trevliga inslag av tropisk frukt, päron, honung, persika, litchi och en touch av citrusblom. Smaken är nästan torr och frisk med bra balans och inslag av persika, litchi samt en touch av citruszest. Vinet har en utmärkt fruktighet och en bra smaklängd.

Se också: