Ostbricka.

En ostbricka med massor av goda smaker är alltid ett uppskattat inslag på middagsbjudningen. Här tipsar vi även om några snapsar som passar utmärkt till ost.

Ostbricka
O.P. Anderson Julaquavit

O.P. Anderson Julaquavit

Sverige

Systembolaget nr:

4007102

231,00 kr


Prima Julsnaps

Prima Julsnaps

Finland

Systembolaget nr:

8630802

221,00 kr


logo

0 h 40 min

En ostbricka med massor av goda smaker är alltid ett uppskattat inslag på middagsbjudningen. Ett tips är att ta fram ostarna minst en halvtimme innan den ska serveras så att smakerna får chans att utvecklas ordentligt. Du hittar även rekommenderade snapsar som passar utmärkt till ost.

Ostbricka

Ingredienser

  • extralagrad Svecia

  • Munster

  • Gamle Ole

  • lagrad kryddost

  • kex

  • fikonmarmelad

Gör så här

    1. Låt alla ostarna stå framme och bli rumstempererade (gärna minst 30 minuter).

    2. Lägg upp på ett fat tillsammans med kex och marmelad.

Snaps till ostbrickan

Det är många som förknippar snaps och nubbe med sill och lax som serveras på smörgåsbordet till jul, påsk och midsommar. Men snapsen finner även ljuv harmoni tillsammans med ost och sötare desserter. Här tipsar vi om två snapsar som passar utmärkt till denna ostbricka.

O.P. Anderson Julaquavit

231,00 kr


En klassiker där inslagen av cognac och sherry lyfter smakerna i det varma på julbordet och även gör snapsen till en fin smakkompis till lagrade ostar.

Prima Julsnaps

221,00 kr


Prima julsnaps är kryddad för att locka fram det bästa ur det mesta på julbordet. Traditionell kryddning med kummin, anis och fänkål i grunden, kompletterad med fyllighet från dadlar och cognac samt en friskhet från citronzest. Just kumminkryddningen gör snapsen god till lagrad ost.

Recept: Linnéa Seidel