Passionstryfflar med mörk choklad och kokos.

Här har Linnéa gjort ett påskgodis med lite vuxnare smaker - underbara små chokladtryfflar med passionsfrukt och kokos.

Tryfflar med passionsfrukt och kokos.

Ljuvliga tryfflar med smak av passionsfrukt, mörk choklad och kokos. En fantastisk smakkombination!

Passionstryfflar med mörk choklad och kokos:

Ingredienser

  • 1,25 dl vispgrädde

  • 1 msk glykos

  • 3 passionsfrukter

  • 250 g vit choklad

  • 25 g smör, rumsvarmt

  • 200 g mörk choklad

  • 2 dl kokos

Gör så här

    1. Blanda grädde och glykos i en kastrull.

    2. Dela och gröp ur passionsfrukterna. Ha i detta i grädden. Låt allt koka upp och sjuda en liten stund.

    3. Finhacka undertiden den vita chokladen. Skär smöret i småbitar. Lägg choklad och smör i en bunke.

    4. Sila grädden så du får bort alla kärnor och häll den varma grädden över chokladen. Rör om tills all choklad och smör har smält. Täck bunken med plastfolie och låt stelna i rumstemperatur i ca 5 timmar.

    5. Forma till bollar och ställ dem sedan i frysen. Lägg tryfflarna på ett bakplåtspapper så är de enklare att lossa när de stelnat helt.

    6. Smält den mörka chokladen i ett vattenbad och ha upp i ett glas.

    7. Torrosta kokosen i en medelvarm stekpanna. Låt både choklad och kokos svalna något.

    8. Doppa de kalla tryfflarna först i chokladen och rulla sedan i den rostade kokosen. Ställ tillbaka tryfflarna i frysen vartefter, så chokladen stelnar fort och tryffeln inte smälter.

Dryck att servera till tryfflarna:

Koskenkorva Passionfruit

174,00 kr


Till dessa ljuvliga tryfflar passar det perfekt med ett litet glas välkyld passionsfruktslikör. Koskenkorva Passionfruit har en mycket fruktig och söt smak med tydlig karaktär av passionsfrukt samt inslag av fläder.

Recept: Linnéa Seidel