Ägghalvor med krämig sillsallad.
Ta det bästa från två världar och kombinera dem! Blir det sillsallad över? Ställ fram den på bordet i en fin burk och servera med lite gott knäckebröd till
Läs mer »Dessa Pickled Deviled Eggs passar utmärkt att förbereda och servera som tilltugg när gästerna börjar droppa in. Östgöta Sädesbrännvin med sin whiskylika lagringskaraktär blir en perfekt match till äggen.
Inlagda ägg är ju ett klassiskt tilltugg på dåliga barer i amerikanska södern och alla vi som inte riktigt vågar gå på sådana, men hemskt gärna skulle vilja, kan ju göra den här lite tjusigare varianten istället.
Dessa Pickled Deviled Eggs passar utmärkt att förbereda och servera som tilltugg när gästerna börjar droppa in till påskmiddagen eller sommarfesten. Östgöta Sädesbrännvin med sin whiskylika lagringskaraktär blir en perfekt match till äggen.
6 ägg
1 1/2 dl vatten
1 1/2 dl rödbetslag
3 msk majonnäs
1 msk grädde
1 tsk dijonsenap
några droppar tabasco
salt
gräslök
rökt paprikapulver
Hårdkoka äggen och låt svalna.
Skala äggen, lägg dem hela i en snygg burk och häll över vatten och rödbetslag.
Låt sedan stå över natten så färgas äggen snyggt chockcerise.
Dagen efter delar du äggen på mitten, tar ut gulan och pressar den igenom en sil med en sked.
Mixa den pulveriserade äggulan tillsammans med majonnäs, grädde, tabasco och dijon. Smaka av med salt.
Stoppa röran i en sprits och pressa ut lite snajdigt i äggvitorna (som ju i och för sig är rosa nu). Strö över rökt paprikapulver och finhackad gräslök.
245,00 kr
Kryddat med honung och russin, och lagrat på whiskyfat. Perfekt till husmanskost av alla slag, men också andra rökta eller smakrika rätter. Whiskykaraktären gör att den också passar utmärkt att dricka för sig själv.
Ta det bästa från två världar och kombinera dem! Blir det sillsallad över? Ställ fram den på bordet i en fin burk och servera med lite gott knäckebröd till
Läs mer »Matforskaren Richard Tellström berättar om när påskfirandet var en tid av tomma förråd, svinmage och salt fisk.
Läs mer »Till all påskmat finns det minst ett kryddat brännvin som passar till och kan lyfta smakerna i rätterna. Kryddmästare Jonas Odland ger rekommendationer på snaps till påskbordets vanligaste rätter.
Läs mer »Ägghalvor med goda fyllningar är ett måste på julbordet. Här har Linnéa gjort tre varianter på lite roligare toppings än bara majonnäs och räkor.
Läs mer »Här produceras svenska snapsklassiker som Gammal Norrlands Akvavit, Bäska Droppar och, inte minst, flaggskeppet O.P. Anderson.
Läs mer »