Julsnaps - bästa snapsen till olika sorters julmat.
Kryddmästare Jonas Odland, mannen bakom O.P. Anderson, guidar dig att matcha kryddat brännvin, akvavit och julsnapsar med julbordets alla rätter.
Läs mer »Låt revbensspjällen få en julig smak av ingefära, kryddpeppar, kanel och senapspulver.
Låt revbensspjällen få en julig smak av ingefära, kryddpeppar, kanel och senapspulver.
1 1/2 kg tunna revbensspjäll
1 tsk hela kryddpepparkorn
1 msk ingefära
1 msk kanel
1 tsk senapspulver
salt
Mortla kryddpepparkornen, blanda sedan samman alla kryddor.
Gnid in det i revbensspjällen och låt ligga i kylen över natten.
1 dl tomatpuré
2 msk honung
2 msk grovkornig senap
2 msk äppelcidervinäger
Lägg spjällen med köttsidan upp i en långpanna.
Pensla på marinaden. Ställ in spjällen i en 175° C varm ugn i cirka 30 minuter.
Vänd spjällen och pensla på mer marinad.
Ugnsstek dem i ytterligare 1 timme. Pensla gärna på mer marinad under tiden.
239,00 kr
Söker du en röd box till julmaten är det här ett bra val. Medelfylligt, kryddigt med en generös smak med bra vinbärskaraktär och inslag av svartpeppar och örter. Gjord på 100% Cabernet Sauvignon.
Recept: Linnéa Seidel
Kryddmästare Jonas Odland, mannen bakom O.P. Anderson, guidar dig att matcha kryddat brännvin, akvavit och julsnapsar med julbordets alla rätter.
Läs mer »Revbensspjäll med glaze med smak av sötsyrlig apelsin, kryddig kanel och äpple som är fantastisk till det långbakade möra fläskköttet. Perfekt tillskott till julbordet!
Läs mer »Gravad lax är ett måste för mig på julbordet och kombinationen lingon, dill och apelsin blir oslagbar!
Läs mer »Istället för en mer klassisk saffranssill där allt är blandat i en skål valde jag att göra små snittar. Det är inte alls svårt men ser riktigt fint ut på julbordet.
Läs mer »