Revbensspjäll marinerade med honung och senap.

Låt revbensspjällen få en julig smak av ingefära, kryddpeppar, kanel och senapspulver.

Julkryddade revbensspjäll
CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia

CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia

Australien

Systembolaget nr:

687308

215,00 kr


Låt revbensspjällen få en julig smak av ingefära, kryddpeppar, kanel och senapspulver.

Rubb dag 1:

Ingredienser

  • 1 1/2 kg tunna revbensspjäll

  • 1 tsk hela kryddpepparkorn

  • 1 msk ingefära

  • 1 msk kanel

  • 1 tsk senapspulver

  • salt

Gör så här

    1. Mortla kryddpepparkornen, blanda sedan samman alla kryddor.

    2. Gnid in det i revbensspjällen och låt ligga i kylen över natten.

Marinad dag 2:

Ingredienser

  • 1 dl tomatpuré

  • 2 msk honung

  • 2 msk grovkornig senap

  • 2 msk äppelcidervinäger

Gör så här

    1. Lägg spjällen med köttsidan upp i en långpanna.

    2. Pensla på marinaden. Ställ in spjällen i en 175° C varm ugn i cirka 30 minuter.

    3. Vänd spjällen och pensla på mer marinad.

    4. Ugnsstek dem i ytterligare 1 timme. Pensla gärna på mer marinad under tiden.

CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia

215,00 kr


Söker du en röd box till julmaten är det här ett bra val. Medelfylligt, kryddigt med en generös smak med bra vinbärskaraktär och inslag av svartpeppar och örter. Gjord på 100% Cabernet Sauvignon.