Vörtbrödsnittar med kryddoströra och fikon.
Starta julafton med ett glas mousserande glögg och ett trevligt tilltugg! I år inleder vi med dessa läckra snittar meden härlig röra av klassisk kryddost.
Läs mer »Avsluta julmiddagen med något sött! Här bjuder vi på ett recept på en härligt kladdig kladdkaka med smak av saffran.
Vi får aldrig nog av saffran i dessa tider! Här är ett recept på en kladdkaka som får smak av den dyrbara kryddan, och som toppas med vispad grädde och flagad mandel. Mums!
150 g smör
0,5 g saffran (1 påse)
0,5 tsk vaniljpulver
100 g vit choklad
2 dl strösocker
3 ägg
1,5 dl mjöl
2 dl vispgrädde
frysta tranbär/lingon
100 g flagad mandel
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt saffran och vaniljpulver.
Finhacka chokladen och låt den smälta ner i det varma smöret. Blanda i sockret. Ha i äggen, ett i taget. Rör sist i mjölet och blanda till en slät smet.
Klä en form med avtagbar kant med bakplåtspapper. Ha upp smeten. Grädda i 200°C i cirka 15 minuter. Kanterna ska ha stannat men mitten ska vara kladdig. Låt svalna helt. Gärna över natten i kylskåp.
Vispa grädden. Rosta mandeln i en torr, medelhet panna.
Spritsa ut grädden, dekorera med mandelspån och tranbär. Pudra florsocker över.
189,00 kr
199,00 kr
Den här goda kakan förtjänar ett gott dessertvin! Ruffino Serelle Vin Santo del Chianti har en angenäm doft med inslag av apelsinskal, knäck, nötter och kanel. I smaken märks söta toner av torkad aprikos, russin, nötter och chokladkola med vanilj och en aromatisk kryddighet.
130,00 kr
Nederburg Noble Late Harvest har en mycket söt smak av tropiska och torkade frukter, honung och nötter. Dessertvinet har en balanserad syra och lång söt eftersmak och passar till desserter med frukt och bär eller till lagrade grönmögelostar.
Recept: Linnéa Seidel
Starta julafton med ett glas mousserande glögg och ett trevligt tilltugg! I år inleder vi med dessa läckra snittar meden härlig röra av klassisk kryddost.
Läs mer »Servera en underbar varmrökt lax med en krämig saffranssås på julbordet.
Läs mer »Blodpudding är en riktig klassiker på våra svenska julbord. Men inte många har testat att laga det hemma. Linnéa delar här med sig av ett magiskt recept.
Läs mer »Rooibossmakande pannacotta får utsökt sällskap av äppelkompott med stjärnanis och macadamianötter. Avnjut med ett gott dessertvin.
Läs mer »