Saffranskladdkaka med vit choklad och flagad mandel.

Avsluta julmiddagen med något sött! Här bjuder vi på ett recept på en härligt kladdig kladdkaka med smak av saffran.

Saffranskladdkaka med vit choklad och flagad mandel.
Ruffino Serelle Vin Santo del Chianti DOC

Ruffino Serelle Vin Santo del Chianti DOC

Italien

Systembolaget nr:

8119

189,00 kr

199,00 kr


Nederburg Noble Late Harvest

Nederburg Noble Late Harvest

Sydafrika

Systembolaget nr:

2741

130,00 kr


logo

1

logo

0 h 30 min

Vi får aldrig nog av saffran i dessa tider! Här är ett recept på en kladdkaka som får smak av den dyrbara kryddan, och som toppas med vispad grädde och flagad mandel. Mums!

Saffranskladdkaka:

Ingredienser

  • 150 g smör

  • 0,5 g saffran (1 påse)

  • 0,5 tsk vaniljpulver

  • 100 g vit choklad

  • 2 dl strösocker

  • 3 ägg

  • 1,5 dl mjöl

  • 2 dl vispgrädde

  • frysta tranbär/lingon

  • 100 g flagad mandel

Gör så här

    1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt saffran och vaniljpulver.

    2. Finhacka chokladen och låt den smälta ner i det varma smöret. Blanda i sockret. Ha i äggen, ett i taget. Rör sist i mjölet och blanda till en slät smet.

    3. Klä en form med avtagbar kant med bakplåtspapper. Ha upp smeten. Grädda i 200°C i cirka 15 minuter. Kanterna ska ha stannat men mitten ska vara kladdig. Låt svalna helt. Gärna över natten i kylskåp.

    4. Vispa grädden. Rosta mandeln i en torr, medelhet panna.

    5. Spritsa ut grädden, dekorera med mandelspån och tranbär. Pudra florsocker över.

Vintips till kladdkakan:

Ruffino Serelle Vin Santo del Chianti DOC

189,00 kr

199,00 kr


Den här goda kakan förtjänar ett gott dessertvin! Ruffino Serelle Vin Santo del Chianti har en angenäm doft med inslag av apelsinskal, knäck, nötter och kanel. I smaken märks söta toner av torkad aprikos, russin, nötter och chokladkola med vanilj och en aromatisk kryddighet.

Nederburg Noble Late Harvest

130,00 kr


Nederburg Noble Late Harvest har en mycket söt smak av tropiska och torkade frukter, honung och nötter. Dessertvinet har en balanserad syra och lång söt eftersmak och passar till desserter med frukt och bär eller till lagrade grönmögelostar. 

Recept: Linnéa Seidel

Nederburg herrgård

Nederburg


Det prisbelönta varumärket Nederburg har utmärkt sig under snart 250 år. De är speciellt kända för sina ypperliga cabernet sauvignon-viner som man kan säga är deras "signaturdruva".

Läs mer »
Ruffino Montemasso

Ruffino


I allt arbete som sker på Ruffinos sex anläggningar i Toscana tar man stor hänsyn till miljön.

Läs mer »