Grillad laxsida med sommarsallad.
Till årets midsommarmeny har Linnéa grillat en hel laxsida som får smak av aprikosmarmelad, chili, färska örter och salt. Både urgott och jätteenkelt!
Läs mer »Linnéa tipsar om en favorit som är enkel att variera. Somrig sallad med jordgubbar och vit quinoa - god som den är eller som tillbehör till grillat.
En somrig sallad som blivit en stående favorit här hemma då den är så enkel att variera.
Antingen serverar jag den precis som den är här. Som en enkel lunch en varm sommardag. Men den är också god att servera till färska eller grillade skaldjur, grillade grönsaker eller varför inte till ett par saftigt grillade kycklingfiléer.
Jag gillar quinoa då det är en så användbar råvara. Finns bland annat i rött, vitt och gult. Jag tillsätter alltid någon form av kryddning i vattnet när jag kokar. Lite buljongpulver är nog favoriten. Sen ringlar jag över en god vinägrett. Här har jag gjort den väldigt enkel. Men tillsätt gärna av de örter du har hemma. Kanske lite ingefära? Eller varför inte en skvätt pressad apelsin?
4 port. vit quinoa
1 tsk buljongpulver
1/2 dl olivolja
2 ekologiska lime
1 vitlöksklyfta
2 tsk honung
2 tsk örtsalt
1 knippe bladsallad
2 avokados
500 g jordgubbar
1 gurka
Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Tillsätt buljongpulver för lite extra smak.
Lägg ut den nykokta quinoan på ett stort fat.
Mixa samman olja, saft och skal från 2 lime, en vitlöksklyfta, honung och örtsalt. Ringla detta över quinoan.
Skär salladen i bitar och blanda i den.
Dela och skiva avokados i skivor, dela jordgubbar och skär gurkan i bitar. Fördela detta över quinoan.
Servera direkt.
235,00 kr
CHILL OUT Shiraz Rosé California har en fruktig och doft med inslag av hallon, jordgubbar, persika och örter. Det fruktiga vinet har en angenäm smak av fruktsötma och toner av hallon, persika, körsbär och blodapelsin. Utmärkt till lättare rätter med ljust kött, sallader och grillad fisk.
Recept: Linnéa Seidel
Till årets midsommarmeny har Linnéa grillat en hel laxsida som får smak av aprikosmarmelad, chili, färska örter och salt. Både urgott och jätteenkelt!
Läs mer »Rosévin blir alltmer populärt och inte bara något vi dricker under sommarmånaderna. Här får du en guide kring hur du väljer rosévin utefter mat, tillfälle och sammanhang.
Läs mer »En ljummen chèvresallad med ugnsrostade grönsaker som så klart också består av chèvrens bästa kompis- valnötter. En helt underbar sommarsallad!
Läs mer »Den här matiga regnbågssalladen med burrata och basilikaolja passar perfekt att servera på en buffé, till grillat eller varför inte som en god och färgsprakande förrätt?
Läs mer »