Svenssontaco.

Hemligheten ligger i kryddblandningen! Gör riktigt smarriga tacos med Fredagskockens recept på kryddmix, guacamole och salsa.

Klassiska tacos
AUSSIE Kangarouge Shiraz

AUSSIE Kangarouge Shiraz

Australien

Systembolaget nr:

645101

79,00 kr


Ruffino Chianti Organic, 750ml

Ruffino Chianti Organic, 750ml

Italien

Systembolaget nr:

231001

99,00 kr


logo

4

logo

0 h 35 min

Uppdatera det klassiska fredagsmyset med en lite lyxigare variant av den vanliga svenska tacon. Den hemgjorda kryddblandningen gör all skillnad menar Mattias Larsson som skrivit kokboken "Fredagskockens hamburgare och tacos".

Guacamole:

Ingredienser

  • 2 avokador

  • 1 vitlöksklyfta

  • ½ chili

  • 50 g cocktailtomater

  • 1 msk pressad citronjuice

  • salt

Gör så här

    1. Börja med guacamolen. Skala och kärna ur avokadorna. Skala och riv eller pressa vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Tärna tomaterna smått.

    2. Mosa samman samtliga ingredienser till guacamolen och smaka av med salt.

Tomatsalsa:

Ingredienser

  • 150 g cocktailtomater

  • 2 salladslökar

  • ½ chili

  • 1 lime

  • 1 tsk honung

  • 1 msk olivolja

  • salt

Gör så här

    1. Kvarta tomaterna till salsan och finstrimla salladslöken. Kärna ur och finhacka chilin. Finriv skalet från limen och pressa saften.

    2. Blanda samman samtliga ingredienser till salsan och smaka av med salt.

Tacofärs:

Ingredienser

  • 450 g nötfärs

  • olja

  • 3 krm spiskummin

  • 2 krm rökt paprikapulver

  • 2 krm chiliflakes

  • 2 msk tomatpuré

  • 1 dl vatten

  • salt

Gör så här

    1. Värm en stekpanna till högsta temperatur. Häll ner oljan i stekpannan och bryn köttfärsen med de torra kryddorna i ca 5 minuter.

    2. Tillsätt tomatpurén och rör runt ordentligt. Häll på vatten och låt det koka in tills färsen är nästan torr men fortfarande glansig. Smaka av färsen med salt.

Servering:

Ingredienser

  • 12 små tortillabröd

  • 2 dl gräddfil

  • 12 krispiga salladsblad

  • 100 g riven ost

Gör så här

    1. Servera tortillabröden med kryddig färs, tomatsalsa, guacamole, gräddfil, sallad och ost.

Vintips till tacos:

AUSSIE Kangarouge Shiraz

79,00 kr


Ett vintips med en liten prislapp. AUSSIE Kangarouge Shiraz har en trevligt fruktig doft med inslag av björnbär, blåbär och sötlakrits. Smaken är fruktig med toner av mörka frukter och bär samt sötlakrits.

Ruffino Chianti Organic, 750ml

99,00 kr


Ruffino Chianti Organic passar till lite lättare kötträtter och är därmed ett utmärkt val till klassiska tacos. Vinet är medelfylligt åt det lite lättare hållet med en fruktig och fräsch smak med inslag av körsbär, hallon och lakrits.

Recept: Mattias Larsson